Американски експерт в потрес: Русия унищожи военните арсенали на Украйна и НАТО!

Свят

Ветеранът от американското разузнаване Скот Ритър в интервю с норвежкия професор Г. Дизен каза, че е удивен от способностите на руската армия. Той отбеляза, че Русия е разгромила арсенала на украинската армия още преди Западът да започне да натъпква с оръжие Киев.

 

Той е изумен, че това се е случило толкова бързо. Все пак става дума за унищожаването на хиляди танкове, хиляди артилерийски оръдия, стотици самолети. „Всичко беше унищожено. Това само по себе си е потресаващо. Защото количеството техника, унищожено от Русия е сравнимо с това, което има в арсеналите на страните от НАТО, което означава, че тя е в състояние да унищожи и това, което алиансът има“, казва експертът, в превод на PolitRussia.

Той отбелязва, че предоставяйки значителна част от оборудването си, на украинската армия, НАТО се е самоопустошило.

А най-важното е, че всичко това е безполезно и не е направило ВСУ по-силни! „Разгромът на украинската армия продължава, и оборудването на Запада се унищожава“, казва той. Експертът  отбелязва, че Русия вече е спечелила тази война два пъти.

Тоест, Русия първо победи армията на Украйна. А сега поразява и „новите ВСУ“, създадени и въоръжени от НАТО.

Обърнете внимание какво казва експертът: нови въоръжени сили на Украйна, вместо „украинска армия“, както в началото. Защото разбира, че това вече не може да се нарече украинска армия. В крайна сметка там вече всичко – инструктори, оръжия – всичко това е западно.

Някои страни от НАТО вече напълно спряха да изпращат оръжие на Киев. И то по простата причина, че арсеналите им свършиха и вече няма какво да доставят!

Оказва се, че Русия вече е демилитаризирала НАТО, отбелязва бившият разузнавач.

Той просто беше поразен от работата на руската артилерия.

„Само помислете, Русия може да поддържа темп на артилерийски огън, който е около 60-70 хиляди изстрела на ден! По време на войната в Залива, в която участвах, използвахме 60 000 снаряда за цялата кампания. Това говори много“, възхищава се Ритър.

Представете си колко интензивно работят руските бойци!

Напомняме актуалните и официални данни на Министерството на отбраната на Руската федерация към 22 септември 2022 г. Общо Русия е унищожила: 295 самолета, 155 хеликоптера, 2035 БПЛА/дронове/, 375 ракетни системи за противовъздушна отбрана, 5073 танка и бронирани машини, 842 зенитно-ракетни комплекси за залпов огън, 3406 артилерийски оръдия и минохвъргачки, 5786 специални машини.

Всъщност в страните от НАТО вече има недостиг на съветски танкове. А според американски експерти от изданието Military Watch, НАТО вече възнамерява да прехвърли на Украйна словенски танкове М-55. Те са производни на съветските танкове Т-54/55 и принадлежат на словенската армия. Докато самите словенци ще трябва да минат без танкове. Германия уж е обещала да достави немски танкове на Словения. Но дали тази сделка ще стане, не е ясно.

„НАТО вече няма танкове Т-72, ​​които да изпрати на Украйна. Сега са принудени да изпращат Т-54/55 от Словения“, казват експертът.

Но нали съвсем наскоро Украйна имаше най-големите танкови сили в Европа. Бройката на тези танкове обаче беше значително намалена и на този фон страните от НАТО започнаха да им прехвърлят танкове Т-72. Но в момента и тези запаси на практика са изчерпани и има недостиг.

Нещо повече. Словенските танкове Т-54 влязоха в експлоатация още през 40-те години! А словенската версия е само основата на съветския танк. Добавено е само 105 mm оръдие, което се отличава с подобрена защита и силова установка.

Е, какъв е смисълът! Като самите украинци отбелязват, ефективността на това оръжие е никаква.

Има и още нещо. „Работата е там, че калибърът на този танк е НЕСЪВМЕСТИМ с използваните украински боеприпаси, което означава, че те не могат да се използват“, твърдят американски експерти.

Ето това е! Оказва се, че наистина Русия вече е демилитаризирала и НАТО.

Русия никога не е желала зло на никого. Но и никой, включително Западът, не трябва да се опитва да я лиши от суверенитет.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *