Вашингтон ритна Киев на платното: САЩ няма да защитава Украйна!

Свят

След края на конфликта европейските членки на НАТО вероятно ще се върнат към обичайната си практика — поверявайки защитата си на Вашингтон, прогнозира Дъг Бандоу, старши сътрудник в Института Катон и бивш съветник на Роналд Рейгън за изданието 19FortyFive.

 

Според него това е още една причина, поради която САЩ трябва да отхвърлят предложенията Украйна да се присъедини към НАТО или негов еквивалент в бъдеще. Американците не искат да бъдат въвлечени в «ненужни конфликти». Те дори се съмняват, че властите трябва да предоставят военна помощ на Киев в сегашния обем.

„Вашингтон най-накрая трябва да започне да дава приоритет на интересите на американците пред интересите на чужди държави“, счита публицистът.

САЩ също трябва да бъдат откровени с правителството на Зеленски. Какъвто и да е резултатът от настоящия конфликт, не трябва да има споразумение за сигурност с Киев или негов еквивалент. Предварително  трябва да е ясно, че САЩ няма да защитават Украйна, заключава Дъг Бандоу. Такива са интересите на САЩ.

ПП

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *