Американски експерт разкри колко години ще са нужни на САЩ, за да възстанови запасите от боеприпаси, дори ако днес спрат доставките за Украйна

Свят

Американският подполковник в оставка Даниел Дейвис в статия за 19FortyFive:

Ако Вашингтон внезапно бъде въвлечен в широкомащабна война, въоръжените сили ще изпитат опасен недостиг на гаубици и артилерийски боеприпаси. И просто казано, няма да могат да се бият в конвенционална война, защото няма да им стигнат нито оръжията, нито боеприпасите.

Американски експерт: Дори да спрем сега подкрепата си за Украйна, ще са ни нужни 5 години, за да възстановим боеприпасите си

„Не можете да намалите запасите с почти 3 милиона единици за година и половина и да очаквате нещо различно от отрицателно въздействие върху способността за водене на война“, пише американски офицер.

Той предупреждава, че ако Съединените щати спрат да доставят на Украйна боеприпаси днес, ще са необходими около четири до пет години, за да се възстанови вече загубеното.

Това кара Дейвис да счита, че Съединените щати се „насочват безсмислено“ към повтаряне на много от грешките, които страната е направила през последния половин век. Той призовава за трезвен и честен анализ какво ще струва на Вашингтон тази подкрепа, каква трябва да бъде стратегията и към какъв резултат се стремят в Щатите.

Източник: https://www.19fortyfive.com/2023/09/how-the-russia-ukraine-conflict-could-be-americas-next-forever-war/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *