Димитър Стоянов каза какво ще стане с България, ако дадем комплексите С-300

България отблизо
„Нито парче от ракета не трябва да излиза от българската армия, конкретно за този ракетен комплекс С-300. Някой може ли да прогнозира от сега, дали границата на войната няма да навлезе по-дълбоко в Черно море, и дали някой дрон няма да прелети над АЕЦ „Козлодуй“ и над България. Не ми се мисли какво ще стане, ако нечий дрон, заблуден или не, удари, случайно и ли нарочно, нашата ядрена централа. Точно затова са необходими зенитно-ракетните комплекси. Трябва да можем да защитим нашето небе“.
Това каза секретарят на президента по сигурност и отбрана Димитър Стоянов за решението да дадем ракети С-300 на Украйна.

„Вчерашното решение на Народното събрание е скандално – с темповете, с които беше вкарано. Скандално е с това, че превърна депутати, които така и не разбраха за какво гласуват, в обикновени натискачи на копчета. Това беше емоционално, но не и рационално решение. Това е най-малкото за скандал.

Министър Тагарев знае, че ако бъдат предоставени тези ракети, съгласно решението на НС от декември, той ще попадне под ударите на закона“, допълни той.

„Това е отворено решение, което пoзволява на изпълнителната власт да предостави до 100% от ракетите на зенитните ракетни комплекси С-300. Когато написаха неизправни ракети, дали депутатите знаят какво се крие зад това. Неизправна ракета е всяка една, чийто един или няколко параметри се отклоняват от експлоатационната документация. Тези параметри са срокови, до обяд днес ракетите могат да бъдат изправни. Неизправна ракета не означава неработоспособна. Да бяха записали определена бройка. Броят на ракетите е изключително ограничен“, допълни Стоянов.

Според него военният министър Тодор Тагарев може да попадне под ударите на закона за това решение.

Секретарят по сигурност и отбрана на президента коментира и скандала с Руската църква в София и изгонените служители:

„Ген. Атанасов не действа адекватно. Той можеше да покани председателя на ДАНС в комисията, да коментира казуса с изгонения служител на Руската православна църква и чак тогава да предприемат действия. Дали с осветляването на тази информация Атанасов не прекъсна една контраоперация, която може би ДАНС са провеждали. Актът за тази църква вчера беше публикуван в социалните мрежи, той е от 1997 г. Тогава за директор на НСС беше назначен ген. Атанасов, защо той не е предприел действия да върне собствеността на тази църква на България“, попита Стоянов.

По думите му председателят на ДАНС може да кажи дали е развивана контра операция и дали са внедрени хора, които са вербувани да работят в наш национален интерес.

Източник Фрог нюз

Tagged

2 thoughts on “Димитър Стоянов каза какво ще стане с България, ако дадем комплексите С-300

  1. Опита от бойните действия сега показва че най ефективни против дроновете са обикновените зенитни средства такива като тези зенитни оръдия които сега стоят като паметници по площадите на много населени места у нас.

  2. Митрофанчета квичат, защото алкаши раши губят войната. Кога МОЧА, ще го събарят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *