Американски журналист разкри какво мисли населението на Херсонска област за Руската федерация!

Свят

Основната част от населението на Херсонска област има положително отношение към намерението за присъединяване към Руската федерация, виждайки в такава стъпка шанс за промени към по-добро, смята независимият американски журналист Патрик Ланкастър, цитиран от руски медии.

 

Както отбелязва източникът, по време на т. нар. „специална операция“ руските войски успяха да овладеят Херсонска област с част от Запорожка област. В регионите управляват военно-граждански администрации, предават руски медии и радиостанции, възстановяват се търговските връзки с Крим. В завладените територии те изразиха желание да станат част от Руската федерация.

Ланкастър смята, че настроението на местното население се различава от тези възгледи, които се наблюдават сред жителите на Донбас – в ЛДНР почти всички подкрепяли Руската федерация и считали за необходимо да се присъединят към нея. В регионите Херсон и Запорожие ситуацията е малко по-различна, но все пак по-голямата част е за присъединяването към Руската федерация.

„Днес бях убеден, че Херсон определено никога повече няма да стане част от Украйна“, каза журналистът.

Говорителят посочи още, че въоръжените сили на Украйна се опитват да действат на принципа „нито на себе си, нито на другите“, като нанасят ракетни удари с касетъчни бойни глави по населението на Херсонска област – както е било от години. Ланкастър видял, че трима души загиват от шрапнели в региона, а друг загинал в двора си.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *