Американски разузнавач каза каква ще е съдбата на Зеленски и на контранастъплението

Свят

Бившият офицер от разузнаването Ритър: Украинските въоръжени сили може да се опитат да се отърват от Зеленски.

Владимир Зеленски може да се сблъска с военен преврат от измамените и предадени украински въоръжени сили, които претърпяха огромни загуби, заради военното ръководство и политиката  на правителството, заяви бившият офицер от американското разузнаване Скот Ритър в интервю с Джеф Норман в предаването му Ask the Inspector.

„Украинските офицери, генерали и полковници от средно ниво могат да направят това (да премахнат Зеленски, бел. ред.)…Те могат да започнат преврат и да премахнат лицето, което считат за заплаха номер едно за националната си сигурност. А това е Владимир Зеленски“, заяви Скот Ритър.

Той подчерта, че украинските военни се чувстват разочаровани от непоправимите загуби в редиците си, до които е довела политиката на Зеленски. Освен това, добави той, ако военните не извършат преврат, това могат да направят съратниците на украинския лидер, които вече не виждат никаква полза от него.

„Такава е съдбата на корумпираното правителство на Украйна“, заключи бившият офицер от разузнаването на САЩ.

Украинските въоръжени сили вече четири месеца провеждат контранастъпление в Южнодонецко, Артемовско и Запорожско направление, хвърляйки в бойните действия бригади, обучени от НАТО и въоръжени със западна военна техника. Те обаче не успяха да постигнат успех на нито един участък от фронта. А сега вече е невъзможно да постигнат каквото и да било.

По-рано министърът на отбраната на РФ Сергей Шойгу на среща с ръководството на въоръжените сили заяви, че украинската армия е загубила повече от 66 хиляди души и 7600 оръжия от началото на т.нар. контранастъпление.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *