Американски разузнавач обясни какво ще се случи със западната техника, приготвена за контранастъпление в Украйна

Свят

Руската армия ще унищожи образците на военна техника западно производство на въоръжение във ВСУ, които украинското командване възнамерява да използва за контранастъпление. 

 

Това заяви американският военен експерт, пенсионираният разузнавач от морската пехота на САЩ Скот Ритър, цитиран от чужди агенции.

По време на интервю за канала на US Tour of Duty в YouTube, Ритер подчерта, че въпреки доста високите характеристики на германските танкове Leopard и американските Abrams и тяхното оборудване със 120 mm оръдия и системи за управление на огъня, те могат да бъдат нокаутирани от стандартни ПТРК, които са на въоръжение в голям брой в руската армия.

Бившият офицер от американското разузнаване припомни, че западната военна техника не е непобедима и съществува от много дълго време. Тези бойни машини не са най-новите разработки, неизвестни на руските специалисти. Руската армия се подготвя от десетилетия да се бие с такива западни превозни средства и разполага с противотанкови системи, предназначени да се справят с такива превозни средства. Онези, които вярват, че руската армия магически ще се предаде, когато се срещне с бригади западни бронирани машини, грешат фатално, комнтирт чуждите медии.

Руските управляеми ракети „Корнет“ и танкове Т-90 могат бързо да се справят с най-новите западни технологии на бойното поле, каза Ритър.

Руснаците са добри в това – страхотни са в унищожаването на военна техника на НАТО,  обобщи бившият американски разузнавач.

По-рано Ритер каза за високата вероятност от капитулация на режима в Киев през есента на тази година. Подобна прогноза на бившия американски разузнавач се дължи на вероятното прекратяване на доставките на западни оръжия, което ще лиши Киев от възможността за съпротива.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *