Шеф на Бундесвера заяви: Не се заблуждавайте от „успехите“ на Украйна!

Свят

Генералният инспектор на въоръжените сили на Германия (Бундесвера) Еберхард Цорн посочи опасността последните „успехи“ на украинската армия да бъдат оценени като пълномащабно контранастъпление. Това заяви той в интервю за Focus.

 

Цорн посочи, че е «внимателен с термините». В най-добрия случай, според него, става дума за „контраатаки, с помощта на които е възможно да се овладеят малки населени места или отделни участъци от фронта, но не и да се отблъсне Русия на широкия фронт“.

«Дори наближаващата зима няма да намали темпа на неумолимото настъпление на руските войски — напротив», убеден е генералният инспектор на Бундесвера.

Той също така изрази съмнение, че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) разполагат с достатъчно сили за контранастъпление.

„Те се нуждаят от превъзходство поне три към едно. И не само в жива сила, но и в техника, логистика и въздушно превъзходство, да не говорим за артилерийското“, заключи Цорн.

По-рано германският вестник Die Welt, анализирайки резултатите от шестмесечната руска специална операция в Украйна, де факто призна поражението на Киев поради огромните териториални, човешки и материални загуби, които продължават да растат, както и некоординираната позиция на Запада, който не е в състояние реално да помогне за победата над Русия.

ПП

Източник bgr.news-front.info

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *