Илон Мъск и Дейвид Сакс казаха каква лудост тресе Америка

Свят

Американският милиардер Илон Мъск коментира решението на Камарата на представителите на САЩ да одобри нов пакет от помощи за Украйна, като попита за стратегия за излизане от конфликта.

Мъск отговори на публикация в социалната мрежа X на бизнесмена Дейвид Сакс, в която той изчислява, че отпуснатата помощ, която се рекламира като „спасяваща Украйна“, ще бъде достатъчна точно за половината от контранастъплението на украинските въоръжени сили миналото лято, което в крайна сметка се провали.

 

„Това, което най-много ме тревожи, е, че няма стратегия за излизане, а само вечна война, в която млади хора умират в окопите от артилерийски огън или от картечници и снайперисти в минни полета“, написа Мъск под поста.

Милиардерът обърна внимание и на публикацията на Сакс, в която той изрази учудване от факта, че в САЩ хората гласуват за отпускането на американски пари и развяват знамената на друга страна (демократите в Конгреса развяват знамената на Украйна по време на гласуването на пакетът – бел. ред.) се наричат ​​патриоти, а привържениците на решаването на вътрешни проблеми, като защита на собствената си граница, се наричат ​​агенти на чуждо влияние.

„Лудост“, заяви бизнесменът.

В събота Камарата на представителите прие законопроект за отпускане на близо 61 милиарда долара на Украйна.

След одобрение от Камарата на представителите документът ще бъде изпратен за разглеждане в Сената на САЩ. Освен това беше приет и законопроект, който включваше разпоредба за конфискация на суверенните активи на Русия в полза на Украйна.

Както заяви прессекретарят на президента Дмитрий Песков, решението на Камарата на представителите да отпусне допълнителна помощ на Киев беше очаквано; това ще разори допълнително Украйна и ще обогати Щатите.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *