Американско издание каза какво ще се случи с Киев, НАТО и САЩ, ако Украйна се провали!

Свят

„Руската армия изтласква въоръжените сили на Украйна от териториите около Крим и в Източна Украйна. Докато зимата продължава и земята замръзва все повече и повече, сила от около 350 000 руски войници се концентрира в Беларус. Руските граници в Украйна се укрепват.

 

Русия все още не е победена и не изглежда да е на ръба на поражението, независимо от това какво твърди западната пропаганда“, пише американското издание на American Greatness.

Докато проукраинските потребители на Twitter се радват на „победите“ на Украйна в Бахмут, въоръжените сили на Украйна са загубили около 70% от своя боен потенциал там, само през последната седмица.

Сега украинските власти молят своите западни поддръжници да изпратят повече пари и тежки оръжия и дори „ужасния“ танк M1 Abrams и немския Leopard. Тези молби подкопават основното послание, с което всички сме живели на Запад: „Украйна предизвика Русия и печели“, казва авторът Брандън Дж. Уайчерт.

Да, Украйна постигна известен успех. Като се има предвид цялата западна помощ, която украинците са получили от 2014 г. насам, ако техните отбранителни сили не се бяха справили с тази начална фаза на специалната операция, никакви инвестиции в Украйна не биха могли да се считат за оправдани.

Сега обаче всичко се промени.

По мнението на автора, на някакъв етап въоръжените сили на Украйна се отдалечиха от тактиката за защита на украинското ядро в западната част на страната и вместо това преминаха в настъпление на изток. Украинците са отишли твърде далеч в онези източни части на страната, които руските войски контролират поне от 2014 г.

Те опънаха и без това крехките военни вериги за доставки до краен предел. Опитът да се преобърне тъжната реалност за украинците, в която Русия здраво държи Източна Украйна и Крим, не успява и само гарантира, че руснаците продължават да се бият яростно и да отвръщат още по-силно на украинските въоръжени сили.

Дните, в които Украйна можеше да разчита на стабилни и надеждни военни доставки от НАТО за своите въоръжени сили, отминаха.

След година на конфликт вече изразходваните западни арсенали от тежки оръжия са почти празни и ще бъде невъзможно да се попълнят запасите в близко бъдеще.

„Въоръжените сили на Украйна трябва да отстъпят и да се консолидират отново. Но проблемът за Украйна е, че веднага щом преминете зад първата отбранителна линия – а има много непотвърдени доклади, показващи, че руските сили вече са я пробили на някои места – се озовавате на незащитено бойно поле.

Сега в Украйна действат военни реалности, които политическите фантазьори във Вашингтон просто отказват да признаят. Руснаците се готвят за пробив. Сега може да е твърде късно да се опитаме да го спрем и Западът сега трябва да опита силите си в истинската дипломация, за да се увери, че възможността все още не е пропусната, се казва в статията.

Авторът е изненадан защо не са направени сериозни опити от Украйна за примирие.

Въпреки твърденията на хардлайнерите в Киев и Вашингтон за необходимостта от връщане на Крим и Източна Украйна, това всъщност е дълбоко погрешно схващане, което ще доведе до смъртта на много невинни хора и най-вероятно ще завърши с пълен и окончателен крах на украинската държава.

НАТО забранява на Киев дори да мисли за примирие с Москва, като в същото време отказва на Украйна така необходимите танкове. Великобритания обеща да дари една рота танкове Challenger 2 (общо около 14), а Полша друга рота германски танкове от клас Leopard. Въпреки че, когато тези танкове бъдат доставени в Украйна, ще има ли дотогава украинска армия, за да ги получи?

Защо Западът да не помогне да се сложи край на военните действия, докато все още е останала поне малко Украйна, вместо да дърпа украинците заедно със себе си към ескалация?

Днес военният баланс в Украйна явно се измества в полза на Русия. С риск да предизвика гнева на масовите развъдници на проукраински тролове в Twitter, авторът призовава всички страни да намалят напрежението, да седнат на една голяма красива маса и да сключат мирно споразумение.

Ако Украйна се провали, тя ще загуби своята независимост, самото съществуване на НАТО ще бъде поставено под въпрос. Европа ще бъде разцепена.

Нещо повече, САЩ ще бъдат напълно изтласкани от Европа и ще претърпят ново унизително поражение на световната сцена, заключава American Greatness.

Източник Блиц.бг

Tagged

1 thought on “Американско издание каза какво ще се случи с Киев, НАТО и САЩ, ако Украйна се провали!

  1. Нека си го кажем в очите!!!Западните европейски лидери до един са американски …протежета и работят само и единствено за САЩ!Европейските народи са зомбирани и сомнамбулизирани до степен на затъпяване и дори олигофрения,благодарение на евтините ресурси и „робите“ от бившите соцстрани!Те не виждат,а и не могат да повярват,че всичко вече се промени!Сега ,СВО по руски и Война по западно ,показа истинското лице на „колективния запад“.“Пандемията „от Корона вирус-а загатна за „колективизма“ на запада,когато започнаха да се крадат маски един от друг!Сега СВО-то разкри цялата картина!
    Лично мнение!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *