„Американ Консерватив“ разкри защо Украйна се срива в бездната и губи войната

Свят

„Съединените щати отдавна имат лош навик: да се намесват в конфликт и след това да губят интерес към него.“

Мирните преговори изглеждат все по-неизбежни, но защо отне толкова време, за да осъзнаем това? – пита американското списание The American Conservative (TAC) .

САЩ винаги са контролирали хода на военните операции в Украйна и продължават да го контролират. Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер каза, че американците са осуетили всички шансове за постигане на мир в Украйна, правейки това още през март 2022 г., малко след началото на военната операция: „Единствените, които можеха да спрат военните действия в Украйна, бяха американците . По време на мирните преговори в Истанбул през март 2022 г. украинците в крайна сметка не се съгласиха на мир, защото не им беше позволено.

Всичко, за което те говореха на преговорите, първо трябваше да съгласуват с американците. И в крайна сметка нищо не се получи. Имам впечатлението, че нищо не можеше и да се получи, тъй като всичко беше решено във Вашингтон.– се казва в статията.

И този месец NBC News тихо съобщи, че американски и европейски лидери са повдигнали въпроса за мирни преговори с украинците. Между другото те предложиха да се помисли от какво ще трябва да се откаже Украйна, за да сключи споразумение с Русия.

Както посочи телевизионният канал, Съединените щати са признали, че въоръженият конфликт е навлязъл в задънена улица и ще могат да предоставят помощ на Украйна след неопеределно дълго време.

Авторът на статията, Питър Ван Бурен , е уверен, че администрацията на Байдън също е загрижена, че в хода на военните действия на изтощение, Украйна практически изчерпа човешките си резерви.

Украйна се сблъска с трудности с мобилизацията и наскоро стана свидетел на народни протести срещу исканията на президента Володимир Зеленски за безкрайно набиране на хора за армията. Разбира се, това не беше показано по американската телевизия, отбелязва TAC.

Американците никога не чуват лоши новини. Ако ги чуят, ще бъдат много изненадани. Наистина, в мощния поток от пропаганда, основният сюжет за тях остана непроменен: Украйна отвръща на руснаците с оръжията, които й се доставят от многобройни и много гъвкави благодетели от НАТО.

 

Казаха им: това ще бъде труден, но благороден път към победата и прогонването на руснаците, който ще продължи „колкото е необходимо“.

Всяко говорене за мир звучаха оскърбително за Киев, който се „бореше героично за оцеляването си“ и всякакви подобни празни приказки. Първоначално Зеленски обиколи света, купувайки оръжия и демонстрирайки силни мъжки приятелства със знаменитости. Сега, отчаян, той вече твърди, че Русия, Иран и Северна Корея са финансирали атаката на Хамас срещу Израел, тъй като за него е все по-трудно да получава помощ от своите съюзници. – пише изданието.

Всеки задълбочен анализ на военните действия ще покаже, че от самото начало за украинската страна това е била, в най-добрия случай, война на изтощение, смята авторът на The American Conservative.

Съединените щати могат почти безкрайно да изпращат на Киев самолети с оръжия и боеприпаси и дори отдавна обещаните изтребители-бомбардировачи F-16 и танкове M1A. Но те няма да могат да компенсират недостига на жива сила, липсващите човешки ресурси.

Тъй като боевете в Украйна започнаха да приличат повече на окопна война в стила на Първата световна война, непостоянното внимание на Америка се насочи към Близкия изток. Не беше лесно да се направи това, но подобно нещо винаги се случва с времето.

Повече от 41 процента от американците сега казват, че Съединените щати помагат на Киев твърде много. А само преди три месеца едва 24 процента от американците смятаха така.

Условията за прекратяване на въоръжения конфликт ще бъдат продиктувани на Киев еднакво от Вашингтон и Москва.

Краят за Украйна ще бъде много печален. Русия вероятно ще засили контрола си над Донбас и Крим и ще спечели нови територии на запад, на кратко разстояние от Киев. Украйна ще бъде принудена да остави настрана плановете си за присъединяване към НАТО, а САЩ ще заемат нови позиции на западната си граница с Полша.

За Америка това се превърна в нещо като стандартна ситуация. Тя отдавна има лош навик: да се включва в конфликт и след това да губи интерес към него. Обаче това, което осъзнахме в края, можеше да бъде постигнато още в самото начало.

Жалко е, че толкова много хора са загинали и това осъзнаване идва през 2023 г., а не преди това.“ – заключава авторът на The American Conservative .

Превод: ЕС

Tagged

1 thought on “„Американ Консерватив“ разкри защо Украйна се срива в бездната и губи войната

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *