„Анадолу“: Западът много греши, Путин не е от тези, които ще отстъпят!

Свят

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разкритикува западните си колеги за неправилното отношение към президента Владимир Путин. Според него въпреки натиска руският президент няма да позволи да бъде пречупен и ще продължи да доказва, че е лидер.

 

Освен това турският президент заяви, че след неотдавнашния телефонен разговор германският канцлер Олаф Шолц е променил позицията си спрямо Русия и възнамерява да търси взаимно разбирателство.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разкритикува западните лидери за отношението им към стопанина на Кремъл Владимир Путин, съобщава Anadolu.

„С когото и да говоря в Прага, всички са против него. Казах, че е погрешно“, заяви той. — Ако се държите лошо с държава като Русия, той (Путин, бел. ред.) няма да позволи да бъде пречупен и ще продължи да доказва, че е лидер.

Ако бяхте на мястото на Русия, една от най-уважаваните страни в света, бихте ли станали и казали „да“ на подобни атаки? Това е невъзможно». Ръководителят на Кремъл не е от тези, «които ще отстъпят под натиск», добави Ердоган.

Турският президент сподели и подробности от неотдавнашния си телефонен разговор с германския канцлер Олаф Шолц относно ситуацията в Украйна.

Според него, канцлерът на Германия е променил позицията си спрямо Русия, заявявайки, че е необходимо да се „разбере“ с Путин.

Ердоган също подчерта, че за да се направят «най-добрите дипломатически стъпки» е важно да се изградят «лични отношения» с другите лидери.

Източник: https://www.aa.com.tr/en/politics/german-chancellor-has-changed-his-stance-wants-common-ground-with-russia-says-turkish-president/2728159

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *