Анализатори разкриха коварен план на Радев с мандата. Бил се скрил зад полата на Нинова

България отблизо

Радев не постъпи протоколно, давайки мандата на третата сила, а го даде на БСП. Това показва, че той би желал да има правителство.

Това заяви в ефира на Нова тв политологът от „Галъп интернешънал“ Първан Симеонов.

 

„ДБ все пак бе най-логичният избор, но за всеки запознат с политическия процес, усеща, че има напрежение в последните две седмици между ПП и ДБ. БСП пък са много гъвкави в последно време“, добави той.

По думите му БСП има най-голям шанс да реализира третия мандат. „Мандатът отиде при най-диалогичния. Все пак аз си мисля, че отиваме на избори, но има още сякаш една седмица да се измисли нещо“, добави Симеонов.

Евгений Кънев – икономист

„БСП е единствената от трите възможни избора, по отношение на старата коалиция, който държи проруска политика“, каза другият гост в студиото – икономистът Евгений Кънчев.

По думите му Радев е останал лоялен на геополитическата линия, която прокарва.

Според журналиста Асен Генов ще е интересно как ДБ ще се оправдае, че се коалира с БСП, след като дори е подписала документ преди време, че няма да го направи.

„Трудно ще е с третия мандат, а когато той е даден на БСП става още по-сложно. Не вярвам, че Радев не е наясно с това. Когато го дадеш на Нинова и тя се провали за трети път, вътрешната битка в левицата се печели от Радев, а не от Нинова“, каза Арман Бабикян.

По думите му, ако е било сложно досега, сега ще е още по-сложно.

Той запита как ИТН и ДБ ще обяснят на избирателите си, че се коалират с БСП, при положение, че са им обещали да не го правят.

Според Симеонов е параноично да търсим Путин зад всеки ъгъл. По думите му повечето партии, които опитват да правят правителство, вече са се подготвили за избори.

„По-лесно е червени хора да подкрепят демократите, отколкото обратното. Затова беше най-логично мандатът да отиде в ДБ“, каза той.

„ПП също са в дилема. От една страна на тях има се иска да продължат – имат амбиция и енергия. От друга страна – сега им рипна рейтинга. Изписаха им се веждите. Те също в момента се налага да направят изчисление. Предстоят ни трудни времена зимата“, каза той.

Според него, ако нещата продължават така, хората ще се разочароват от демократичните процеси и ще искат твърда еднолична власт.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *