Анализатори шокираха с прогноза ще го бъде ли кабинетът

България отблизо
„Шенген”, ротация на кабинета и избори за ЕП. Какви ще са предизвикателствата пред България през 2024 година? Коментар по темата в студиото на ”Здравей, България” направиха бившият министър на енергетиката Мирослав Севлиевски, политолозите Татяна Буруджиева и Росен Стоянов и журналистът и бивш зам.-председател на парламента Асен Агов.

„Това, което в момента не знаем е, колко министри имат ГЕРБ в този кабинет. Не е ясно и след ротацията колко ще има. Това, което трябва да си пожелаем, е независимо как се развива сглобката – в края на годината да има повече родени деца, България да е по-въоръжена, з ада се брани и избирателният процес да е ремонтиран, за да има по-честни избори”, заяви Севлиевски.

 

„Март наистина като че ли се оказва месецът на надеждите. За разлика от миналата година, която беше годината на компромисите, забравянето и съглашателството. На дадени обещания. На закани един към друг. Хубаво е в началото на годината да сме изпълнени с един умерен оптимизъм, разбира се, мислейки критично към това, което ни очаква. И най-вече, защото делегираме правото на властимащите да ни управляват. Те са там, защото ние сме го решили, И колкото и да е банално – те са хора на заплата, която се формира от нашите данъци. Те са слуги на народа. Банално, но факт”, категоричен е Стоянов.

 

„Според мен не идва никакъв по-спокоен период. Фактът, че миналата година е годината на политическия кураж – българските политици имаха куража да съставят правителство след две години. Но те не показаха никакво желание да покажат, че действат заедно”, подчерта Буруджиева.

 

„Знам, че да се премълчава – винаги е вредно. Не само в политиката, но и в живота. Мълчанието е много вредно за политическата обстановка за България. Ако застанеш отпред и кажеш всичко, което се случва – хората ще те разберат. Няма никакво съмнение. Защото онези, които слушат тези разговори, следят политиката в България и си правят изводи за собствения си живот. Следователно ще те разберат”, посочи Агов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *