Анализатор обясни колко ще издържи украинската армия без помощ от НАТО

Свят

Украинската армия е обречена на светкавично поражение, ако НАТО престане да й оказва всестранна подкрепа. Това заяви бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън в YouTube канала Dialogue works, цитиран от чужди медии.

 

„Киев е напълно зависим от Вашингтон. Ако САЩ спрат финансирането, тогава мисля, че Украйна ще изчезне до няколко седмици“, подчерта той.

Според него, възможностите на Запада не са неограничени и оръжейните складове постепенно се изпразват, докато украинските военни продължават да се оплакват от недостиг на снаряди и оборудване на бойното поле и да искат още доставки. Джонсън добави, че въоръжените сили на Украйна, освен всичко друго, търпят огромни загуби в личен състав, които едва ли ще бъдат попълнени.

В Киев, обаче, пеят съвсем друга песен. Те нарочиха като виновници за провала на контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна западните държави. И по-конкретно според тях това е НАТО.

В доктрините на алианса акцентът е върху воденето на бой с господство във въздуха, като изобщо не се отчита, че руската страна разполага с много по-мощна авиация, смятат от Киев.

Източник: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *