Английски учени откриха защо българите боледуват! Причината се криела в бидона в мазето!

България отблизо

Английските учени посегнаха и на българското кисело зеле!

Според тях то е вредно, както и киселото мляко, квасеният хляб и други типични български продукти, съобщава bg-voice.com. Проучването е направено основно от британския микробиолог г-жа Манал Мохамед от Уестминистърския университет. Според нея ферментиралите храни и напитки могат да предизвикат неприятни странични ефекти и да улеснят размножаването на резистентни на антибиотици бактерии. „Киселото зеле, йогурта, чаената гъба комбуча, се славят като полезни. Напоследък продажбата им се увеличава заради твърденията, че подобряват храносмилането, намаляват възпаленията, подсилват имунитета, помагат за отслабването. Никой не говори обаче, че те могат да предизвикат алергия“, каза г-жа Манал Мохамед.

Според нея неприятните странични ефекти се дължат на съдържащите се в богатите на пробиотици храни хистамини. Някои хора не произвеждат достатъчно от разграждащите ги ензими и хистамините преминават в кръвта, където предизвикват реакции. Ферментиралите храни могат да предизвикат и сърбеж, умора, обриви, диария, гадене, повръщане, в редки случаи дори ниско кръвно налягане, сърдечна аритмия, проблеми със съня. Манал Мохамед предупреди също, че възрастните хора или тези с отслабена имунна система могат да получат сериозни инфекции от такива храни заради съдържащите се в тях живи бактерии. Такива случаи, макар и редки, са известни на медицината. В някои от тях има и резистентни бактерии. Известно е, че витамините от ферментиралите храни се усвояват по-лесно, както и съдържащите се в тях минерали. На това се дължи и голямата им популярност.

Не знаем г-жа Мохамед колко е взела за своя научен труд, но да се промива така съзнанието на хората без сериозни доказателства, е меко казано, нелепо.

Защо не е направено изследване на английската пържена риба и пържени картофки? Защо не се е загледала в английските пудинги с бъбречета, тежки маслени кексове и яйчени кремове? Изобщо защо се навира в родната ни кухня?

Българското кисело мляко се търси в цял свят, а в Япония е обявено за една от суперхраните.

Туршиите ни са доказано полезни.

На българите им взеха свинското и им оставиха само зелето.

И изведнъж то се оказа вредно!

Защо не си гледате Брекзита?

Ние ще се оправим и без научните ви „открития“!

Tagged

2 thoughts on “Английски учени откриха защо българите боледуват! Причината се криела в бидона в мазето!

  1. Болестите на Българина дойдоха заедно с англосаксонската алчност, с която те ограбиха и ограбват Българите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *