Андрей Райчев: Има нова политическа ситуация, Слави получи мандат да свали Борисов!

България отблизо

В страната има нова ситуация. Преди моделът беше полярен. Сега такъв няма. Петков и Василев имат електорат с размити граници. Те взимат от другите. ГЕРБ пък има твърди граници – 600 хиляди души, което е и най-голямата група в България”.

Това заяви в предаването „Карай направо” социологът Андрей Райчев.

Изолацията на Борисов в парламента ще продължи докато той се държи арогантно, обясни Райчев.

„ГЕРБ трябва да се държат коалиционно. БСП имаха цялата власт и им отне години, за да осъзнаят, че не са единствената партия”.

„Демократична България” също са много стабилна група. Те са хора с европейска претенция и чувство, че са най-умните в държавата. Тяхната група може да нарасне до 500 хил. души”, казва Райчев.

„При Трифонов нещата са други. Хората като Слави са около 10 на 100. Или около 200-300 хиляди души. „Има такъв народ” имаше такъв голям резултат, защото получи мандат да свали Борисов. За него гласуваха огромно количество хора, не защото го харесват”, обясни социологът.

Според Райчев в страната няма криза.

„За да живеем като европейци трябва да направим системи за контрол. Всеки ден всичко да се случва прозрачно”, обясни той.

Райчев бе категоричен, че президентът Румен Радев има безспорен и огромен авторитет в обществото.

„Факт е, че правителството на Радев слезе с аплодисменти от сцената. Противниците му са толкова сигурни, че той ще победи, че никой не се записва да играе с него”.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *