Андрей Райчев: Новото правителство може да изкара пълен мандат! Ето защо!

България отблизо
На мен ми се струва, че България за втори път направи нещо оригинално. Първото много оригинално нещо беше, когато царят стана премиер, и не беше никак лошо. Сега избрахме двама министър-председатели (Кирил Петков и Асен Василев). Това е много оригинално. Можете ли да се сетите за някоя страна, в която е така?
Формално единият е министър-председател, другият му е първи зам., но фактически те не крият, че играят двамата. Две оригинални неща за 20 години. Това е рядко нещо за Европа и българите го направиха с лека ръка.

Това каза пред bTV социологът Андрей Райчев. Той определи този ход на съпредседателите на „Продължаваме Промяната“ като „много оптимистичен“.

 

„Успяха да поставят здрав фундамент на новото правителство. Споразумението е фундамента. Спомнете си колко време се занимаваха с него. Здрав е първият етаж /споразумението/ , по-хлабав е вторият /кадровият състав/. Ако нещо започне да пада от втория етаж, няма да засегне първия. Затова смятам, че новото правителство може да изкара пълен мандат“, обърна внимание Райчев.

 

„Поне една година ми се вижда сигурна за кабинета „Петков“. Пълен мандат не е невъзможен“, прогнозира той.

 

„Всички трябва да бъдат щастливи – за всеки има министерство, има нови хора, млади, които нямат политически опит. Това не е задължително лошо. Има и опитни хора, които се надявам да бъдат така добри да споделят своя опит. Много ми се иска това правителство да стабилизира страната и да тръгнем към нормализация най-накрая“, коментира от своя страна социалният антрополог Харалан Александров.

 

По думите му има много голямо очакване нещо хубаво да се случи и заради големите очаквания скоро ще има и разочарования. Александров, обаче, призова за търпение.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *