ГЕРБ подготвя праврат срещу новото правителство и Радев! Вижте колко ще струва?

България отблизо
Дестабилизация на новото управление, разнобой в коалицията, налагане на опорката, че президентът командва задкулисно и е новият диктатор. Това е краткосрочната програма на бившите властимащи. Целта е да се стигне до импийчмънт на държавния глава и провал на кабинета „Петков“, информира сайтът Фрогнюз.

Това е война. Пред публиката се декларира някаква приемлива опозиционна политика, но зад кадър се водят истински сражения.

Борисов и кликата му са в шизофренно състояние, което не им позволява да възприемат факта, че вече не управляват. Тези хора продължават да живеят с чувството, че държавата е тяхна. Спрените финансови потоци към тях пък ги изваждат от равновесие.

 

А новото правителство вече заработи. Премиерът Кирил Петков заяви решителността на кабинета България да догони другите в ЕС. Това означава тотално намаляване на корупцията, а намаляването на корупцията води до разклащане на мафията, свикнала да граби от публичните средства. Това води до естествен сблъсък на силите на промяната със силите на задкулисието и предишната власт.

 

Следващите редове не са фентъзи, а самата реалност.

В историята на корупцията българският модел ще заеме водещо място. Пред него митични мафиоти като Франк Костело, Мики Коен и Ал Капоне изглеждат като непослушковци от детска градина. Пабло Ескобар и Ел Чапо пък направо биха онемели от това как от политика може да се печели десетократно повече от наркотрафика. Българският модел е когато мафията се имплантира в държавата и стават едно цяло, а суверенът е превърнат в „прост мат’рял“.

 

Големият познавач на шпионажа Даниъл Силва пише в „Орденът“: „Петдесет милиона евро, тайно депозирани в банкови сметки по целия свят, включитено двайсет във Ватиканската банка, на практика гарантираха избирането му (за папа, б.а.) от конклава“.

Петдесет милиона, дадени на кардинали и те избират за глава на Римо-католическата църква!

Евтиния…

 

У нас мащабът е ехей! В някои кръгове в България упорито се говори, че Борисов и компания са приготвили 1,5 – 2 милиарда за главите на президента Радев и водачите на промяната Петков и Василев. Това означава:

 

– Запазването на Иван Гешев, Сотир Цацаров, КПКОНПИ в този вид, прокуратурата с това ръководство, специализираните съд и прокуратура, сегашният състав на ВСС;

 

– Съхраняването на преданите на предишния режим кадри в МВР, тайните служби, ДАНС, НАП и други институции и мотивирането им за яростен отпор и саботиране на всички опити за реформи и разкриване факти за престъпления на управлението на Борисов;

 

– Мобилизация на бизнес-кръгове, зависими от Борисов и компания за съпротива и подбуждане на недоволство срещу правителството на Кирил Петков;

 

– Ескалация на кампанията срещу президента Радев по всички фронтове и с всички средства;

 

– Истеризиране на медийните атаки срещу правителството и държавния глава, изтъкване на незаменимата и историческа роля на Бойко Борисов у управлението на ГЕРБ;

 

– Мобилизация на престъпни групировки и паравоенни структури, които да всяват страх сред привържениците на новото управление;

 

– Затрупване на чужди посолства в София, ЕК и Европарламента със сигнали за репресии, натиск, реваншизъм от новото управление. Особено в посока на ЕНП;

 

– Предоставяне на Москва на „факти“ за тайни договорки на новото управление с НАТО и САЩ срещу Русия;

 

– „Информиране“ на турския президент Ердоган, че новата власт в България създава етническо напрежение;

 

– Поддръжка на верни членове от висшия клир на БПЦ, както правеше досега Борисов с парите на данъкоплатците;

 

– Запазване контрола върху синдикатите, които през последните години явно обслужваха властта;

 

– Омаскаряване и дискредитиране на противниците на модела „Борисов“;

 

Логичен е въпросът: Откъде ще извади Борисов толкова пари? Нали е попълвал декларации през годините, там няма такива суми. Лъгал е, – това е кракият отговорът. По-дългият е обяснение на цялата схема за ограбване на държавата и нейните граждани – ще стане дума и за това в следващите седмици и месеци.

 

Само през последните 10 месеца от мандата на кабинета „Борисов 3“ по линия на АМ „Хемус“ са преведени над 4 милиарда на двайсетина фирми. Над 450 милиона от тях са заминали в една посока и следите водят към… Има доказателства, скоро ще станат публични.

 

По официални данни на ЕК в България годишно корупцията „изяжда“ над 10 млрд евро. Тези средства се разпределят по веригата, но лъвският пай отива на върха.

Все повече бизнесмени разкриват, че са били рекетирани и принуждавани да плащат такса „спокойствие“. Става дума за стотици милиони и милиарди. Освен, че властта се е обогатявала, тя е принуждавала бизнеса да вдига изкуствено цени на услуги и стоки, за да си плаща съществуването. Главните оръжия в този процес са били и все още са прокуратурата, тайните служби, КПКОНПИ, финансово министерство и др.

В България сме под 7 милиона души, но се вадят милиарди, за да се задържи властта. Мотивът е натрапчиво очевиден.

 

Вече се носят слухове, че на някои от влиятелните хора около Кирил Петков и Асен Василев ще бъдат предложени суми, на които е трудно да се откаже. За да се вбие клин в коалицията.

 

Войната е брутална. Ще паднат жертви.

 

По нашите ширини е така. Сблъсъкът не е изненада, дано хората на промяната покажат, че са от друга порода. Старото си отива, но не по цивилизован, а по трудния начин. И това е български модел.

 

Д-р Димитър Попкутуев

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *