Андрей Райчев пророкува: Три проблема могат да съборят правителството!

България отблизо

Три тежки проблема могат да съборят правителството – Македония, COVID-19 и токът, заяви пред БНТ социологът Андрей Райчев.

За Македония – доколкото аз разбирам, личното убеждение на Кирил Петков и Асен Василев е: трябва много бързо „да продадем“ историята срещу някаква облага. И да я забравим, защото тя ни пречи. Те изхождат от прагматични съображения.

Обаче тук идва и първият проблем. В главите на българите такова поведение се натъква не на опозицията изгодно-неизгодно , а на опозицията позорно-достойно. За българите това е позорно поведение. Над 80% от българите са истински ядосани по въпроса и колкото да им разказваш „Аз го продадох скъпо“, той ще каже „Ти си боклук“.

За да компенсира това, президентът направи КСНС, където Петков и Василев се убедиха, че всички – от техните съюзници до техните противници, мислят обратното на това, което те смятаха да правят. И това малко балансира позицията, коментира социологът.

По COVID-19 могат да започнат една политика на успокояване. COVID-19 е болест на главата, на паниката. Той преди всичко е страх. Трябва да излезем от тази ситуация. Тя не е българска. Въпреки че българите допринесоха за страха – в лицето на Мутафчийски и компания. Но голямото нещо, наречено паника бе сътворено от света, Европа и СЗО. Трябва да започнем да излизаме от страха. Не съм сигурен, че Петков и Василев имат умението и знаят как да вървят по този път. Но не става с крайни мерки. Става с успокояване, заяви Андрей Райчев.

Токът, цената на тока – това е сложен, много труден въпрос, където засега чуваме само версии и намерения. Този проблем наистина може да ги събори, както и Бойко Борисов събори, припомни Райчев.

Tagged

1 thought on “Андрей Райчев пророкува: Три проблема могат да съборят правителството!

  1. @ Райчев, Иди НаХуй, руска подлого! ! Иде Видов ден за вас, червените айдуци и Кремълски слуги. Чемодан ==} Вокзал ==} Обосранск на Амуре

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *