Ани и Тодор от Болярово уронили… имиджа на България в ЕС

България отблизо

Административният съд в Сливен е отхвърлил жалбата на собственика на фермата в Болярово. Решението е №156 от 7 август 2019 г., съобщават от Агенцията и посочват, че то може да се обжалва в 14-дневен срок.

Делото беше образувано по жалба на Христо Христов и е срещу заповед на директора на ОДБХ-Ямбол.

Припомняме, миналата година по време на епидемията от чума по дребните преживни животни, стопаните от фермата не допуснаха инспекторите от БАБХ да умъртвят животните им. В последствие им бе наложена солена глоба, която съдът отмени, но в същото време бе заличена регистрацията на фермата и сега тя съществува нелегално. Именно жалбата срещу заличаването Административният съд е отхвърлил като неоснователна.

Ето ги мотивите:

Заповедта за заличаване регистрацията на животновъдния обект и обезсилване удостоверението за регистрация на ОДБХ-Ямбол е заради извършени груби нарушения на изискванията на Закона за ветеринарномедицинската дейност (чл. 132, ал. 1, т. 18) от страна на неговия собственик/ползвател.

Ана Петрова и Тодор Христов попречиха на изпълнението на ветеринарномедицинските мерки за профилактика, ограничаване и ликвидиране на болестта при обявено вторично огнище на Чума по дребните преживни животни. Според БАБХ са грубо нарушение, тъй като поставят в риск живота и здравето както на животните, така и на хората, и водят до икономически загуби.

Въпреки че епидемията от чума по дребните преживни животни у нас беше овладяна, България продължава да има статут на страна, инфектирана с болестта, заради действията на стопаните в Болярово и отказа им огнището на заразата в града да бъде унищожено, По тази причина България не може да влезе в процедура, която трае 6 месеца, за обявяването й на страна, свободна от чума по дребните преживни животни, съответно и да се освободят търговските отношения.

И какво се получава всъщност?

Животните не са били болни.

Живеят си, но нелегитимно.

Държавата отмъщава, не иска да ги регистрира.

И още по-зле!

Попречили на процедурата да не регистрират в ЕС като страна без чума!

Вместо да проверят болни ли са животните, магистратите издават присъда.

Така Ани и Тодор станаха прът в колелата на европейското законодателство!

Е, наистина няма такава държава като нашата!

Tagged

1 thought on “Ани и Тодор от Болярово уронили… имиджа на България в ЕС

  1. ВЕЛИКИТЕ СИЛИ В Европейския ИМ „съюз“ ДОКАЗВАТ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ГОЛЯМАТА СИ ОМРАЗА КЪМ БЪЛГАРИЯ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ОЩЕ ОТ Берлинския ИМ „конгрес“, та Ньойски ИМ „договор“ и НЯМА ДА ИМА КРАЙ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *