Антон Кутев удари тежко Борисов за Разглобката

България отблизо
Няма да се стигне до разпадане на сглобката. Такава прогноза направи пред „Фокус“ Антон Кутев, говорител на последното служебно правителство. Според него нищо не се е променило след местните избори.

„Може би щеше да се стигне до разглобка, ако примерно Бойко Борисов беше запазил София и Варна, и ако беше показал по недвусмислен начин, че ГЕРБ е онази силна, мощна партия, която беше. Това обаче очевидно не е вярно. При това положение единственият, който може да свали „сглобката“ в момента е Бойко Борисов, няма друга сила, която да може да я събори, и Борисов единственото, което прави, са циркаджилъци, поне на мен така ми изглежда. Т.е. той не е тръгнал да сваля сглобката. Даже го слушах днес как си казва: „Няма проблем, той ще мине там бюджетът, само да го поправят нали и да го пускат и ние да го приемем“, каза още Кутев.

Според него „театър“ е висока дума за това, което се случва.

„Дори циркът е висок – друго е това, което се случва. Те в момента ги будалкат с всичко, което се случва, с всичко което правят. Нали, и Бойко го прави, и оттук нататък и другите, които извиват ръцете и ще опитват да се правят на така, как да го кажа, да вкараш една бизнес култура в политиката, „култура“ също е висока дума за това, което се случва, ама някакъв бизнес начин на действие, и накрая всъщност да не направиш нищо“, допълни той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *