Политолози съзряха нова коалиция. Готви се удар срещу най-милия министър на ПП

България отблизо
Политологът Ружа Смилова заяви, че дерогацията на руски нефт, с който работи „Лукойл“, трябва да отпадне, но въпросът, на който трябва да отговорят ГЕРБ и ДПС е защо трябва да падне в толкова кратки срокове предвид огромните рискове и това бързо отпадане ще доведе до икономически и социални последици за държавата.

ГЕРБ и ДПС реализират нещо, което не успяха да реализират – удар по основния партньор в сглобката преди ротацията през март месец, каза тя в студиото на bTV.

 

Според нея целта е финансовият министър Асен Василев да не остане в правителството след ротацията.

 

Смилова заяви още, че ГЕРБ участват в правителството с вицепремиера и външен министър Мария Габриел, а след това ще имат възможност да съставят и правителство.

 

Политологът Димитър Ганев посочи, че целта за отпадането на дерогацията на „Лукойл“ е кой ще бъде в по-силна преговорна позиция в края на февруари, когато ще се направи ротацията. 

 

Според социолога Кольо Колев има едно клатене на лодката, а ГЕРБ и ДПС не са удовлетворени от сглобката, която малко или много ги изолира от участие във властта. Ясно е, че се цели преразпределение на властови ресурси, аргументира се социологът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *