Асен Василев готви страшен удар срещу българите. Ето какво поиска в САЩ

България отблизо
Борбата с дезинформацията и манипулираното и подвеждащо съдържание обсъдиха на среща във Вашингтон финансовият министър Асен Василев, министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов и ръководители на глобалната компания Meta, която е собственик на социалните мрежи Facebook, Instagram, WhatsApp и др., съобщиха от Министерството на финансите.

“Спрете руската пропаганда и го направете преди европейските избори. Тогава ще видите качествена промяна в отношението и на потребителите на Facebook, и на регулаторите в ЕС”. Този призив отправи българският министър на финансите на срещата. Василев даде примери как съдържание, което е проевропейско, се сваля от социалната мрежа по сигнали на тролове, докато дезинформацията се разпространява. България изразява дълбока загриженост от руската кампания, насочена към подкопаване на доверието в европейските институции, САЩ и НАТО, обобщи министър Василев.

 

От Meta запознаха министъра на финансите с новите модели изкуствен интелект AI, които позволяват разпознаване и премахване на манипулирани изображения и подвеждаща информация. В Meta посрещнаха българските министри с традиционните принцеси, баница със спанак и сарми.

 

Във Вашингтон финансовият министър Асен Василев проведе среща и с ръководството на SpaceX. Той отправи към тях покана да посетят България наесен. Вицепрезидентът на компанията Тим Хюс прояви голям интерес към страната ни, особено в контекста на вече потвърдената визита в България на администратора на НАСА Бил Нелсън през октомври 2024 г.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *