Ники да пътува! Борисов с пикантно разкритие за Петков и Денков

България отблизо

„Външно министерство е на ГЕРБ, сега Промяната иска да го вземе. Ние тази седмица имахме два пъти заседание на Изпълнителното бюро на партията.

Във вторник Бойко Борисов ни каза, че Кирил Петков му е казал: „Ники трябва да пътува“. Тогава решихме Мария Габриел да не е министър на външните работи след ротацията, а да е някой друг.

 

След това беше казано, че това министерство е червена линия и ако не го получат, пада правителството. Да събориш едно правителство, за да може Ники да пътува не го разбирам„, това заяви Делян Добрев от ГЕРБ в предаването „Панорама“ по БНТ.

 

Делян Добрев, Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

„Защо го искат? Смятаме, че за Министерство на външните работи (МВнР) имаме много по-подготвени хора. Акад. Денков е химик. Каква му е подготовката да стане външен министър. Те имат ли критика към Мария Габриел, защо искат да я сменят?

Ние имаме едно-единствено министерство и те искат да ни го вземат. Понеже не харесват вътрешния министър и искат да го напишат на ГЕРБ“, продължи политикът.

„Според мен този кабинет не е успешен. Според ГЕРБ този кабинет има определени успехи.

Личното ми мнение е, че влизането ни е Шенген не е успешно, то е бутафорно. 90% от стоките пътуват постоянно“, смята Добрев.

От 1 януари руски нефт няма. За този месец и половина скочиха ли цените? Свърши ли горивото, останаха ли 2000 души от Нефтохим без работа? Това показва, че е имало чисто руски интереси“, обясни той по повод опасенията от падането на дерогацията за руски петрол.

„Аз не съм си променил мнението от първия ден. В ГЕРБ се толерира различното мнение. Ако не беше така, нямаше да ми дават да се показвам по студиата“, подчерта Делян Добрев.

Моята партия смята, че няма нищо по-добро от това правителство в момента„, призна той.

„От ГЕРБ никога не ни е било страх да отидем на избори“, изтъкна политикът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *