Асен Василев пред Die Welt: Руската пропаганда внушава, че сме второ качество граждани на ЕС

България отблизо
Част от руската пропаганда у нас иска да внуши, че българите са второ качество граждани на Европейския съюз. Това категорично заяви пред авторитетното германско издание Die Welt финансовият ни министър Асен Василев.

Според него големият въпрос е какъв тип мигранти точно иска Европа. Финансовият ни министър посочва още, че ЕС трябва да изработи система за легален прием на мигранти и оценка на работниците, от които има нужда.

 

Василев счита, че е икономически неизгодно за цяла Централна и Западна Европа България и Румъния да останат извън Шенген. Редица европейски доклади посочват, че двете страни са готови и са изпълнили всички критерии, за да станат част от безвизовото пространство. Блокадата обаче продължава да идва от Австрия и Нидерландия.

 

„Всеки ден по 4000 камиона преминават българо-турската граница посока Западна Европа, но престояват дни наред на бъдещата вътрешна граница с Румъния. Това оскъпява превозваните стоки“, обяснява Василев пред изданието.

 

Според финансовият ни министър наложената допълнителна такса от 20% върху руския газов транзит през България ще намали печалбата на “Газпром” и ще оскъпи доставките, което ще направи вноса на руски газ неизгоден за държави като Австрия и Унгария.

Tagged

1 thought on “Асен Василев пред Die Welt: Руската пропаганда внушава, че сме второ качество граждани на ЕС

  1. Каква Руска пропаганда? Нито един руски TV=канал, нито руска радиостанция можеш да видиш и чуеш след като всичко беше окастрено от „любимите“ ни политици.Никога до сега България не е имала такива прости правителства. Срам и позор. ВИЕ СТЕ ВТОРА КАТЕГОРИЯ ХОРА, ВИЕ. Да отидеш до урната с пет цолова усмивка и десет цола разкопчан цип на панталона , това е ГОЛЯМА, АМА МНОГО ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ. И има претенции да управлява държавата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *