Иво Христов с взривяващи думи за НЕкоалицията, премиера в сянка и истинското озъбено лице на правителството

България отблизо
У нас, за жалост, масовата психология е за спасяване поединично. Голямата част от българите, включително и българските партии, са загубили представа за национален интерес. Някои въобще отричат понятието, какъвто е случаят на управляващите в момента партии. Те провеждат пряко чужди интереси в българската политика и нехаят за българските. В този смисъл, една външна криза би била опустошителна за България.

Това сподели в предаването „Преди всички“ в ефира на БНР Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП и началник на кабинета на президента Румен Радев в периода 2017-2019 г.

 

Помолен за коментар на думите на премиера Дянков, че Президентството отказва диалог и това може да е вредно, Христов попита: „Диалог с кого? И за какво? Всички решения на така наречената „сглобка“ (точното определение е „коалиция на войната“) се вземат на тъмно и се оповестяват постфактум. Напоследък не ги оповестява премиерът. 

С кого да води диалог президентът? С премиера в сянка – г-н Делян Пеевски? С действащия премиер, който е статист?“

 

Според евродепутата демокрацията и свободата на словото са в отстъпление навсякъде.

 

„В България всичко изглежда изгубено в това отношение. Понятие като „некоалицията“ е апогей на българската политкоректност. В своето сервилно усилие медиите създават нови думи, възприемат подхвърлените им нови понятия само и само, за да прикрият позора на една коалиция. По света политкоректността е блокирала въобще способността на медиите да изричат някакви непристойни истини. Войната ще спука тази политкоректност във всички посоки, тъй като разговорът става суров и груб. Това ще бъде много болезнено“, каза Христов в ефира на БНР.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *