Атанас Атанасов постави ултиматум на Радев и Нинова! Ще се смаете!

България отблизо

Демократична България заяви, че иска да получи мандат от президента за съставяне на правителство след изборите на 4 април.

Това стана ясно от думите на съпредседателя на коалицията Атанас Атанасов пред bTV. Той беше категоричен, че „Демократична България“ няма да участва в правителство на Бойко Борисов или Корнелия Нинова.

„Ние претендираме да получим мандат от президента за съставяне на кабинет и правителство. Ние претендираме БСП да подкрепят наше правителство, но ние няма да подкрепим правителство на Корнелия Нинова“, коментира още Атанасов.

Той разказа, че лидерката на социалистите е разговаряла с Христо Иванов и е предложила опозицията да координира наблюдателите си в деня на вота, за да се ограничи възможността за манипулации.

Атанасов съобщи, че той ще бъде водач на листа в 23-ти МИР в София. Другият съпредседател Христо Иванов също се очаква да бъде водач на листа в столичен район. Атанасов беше категоричен, че все още е рано да се говори за коалиции в бъдещия парламент.

Относно инцидента на бул. „Иван Гешов“, където 16-годишно момче загина след токов удар, Атанасов заяви, че ако районният кмет Димитър Божилов, който е от „Демократична България“, се окаже виновен – ще поеме политическа отговорност. Според него обаче той няма отношение към електрозахранването.

Не е ли смешно това искане на Атанас Атанасов?! Най-малката партия в бъдещия парламент поставя ултиматуми на големите, в това число и на президента. Сигурно, защото си мислят, че само те могат да съставят правителство. И само те могат да управляват.

Но ако ще е такова управление, каквото направиха преди, по времето на Иван Костов и разпродадоха цяла България на чужди фирми, за жълти стотинки – благодарим.

Не щем такова управление.

И още нещо. Предупреждаваме Атанасов, че президента не приема ултиматуми от никого. И за нищо. Така че при президента ще ударят на камък.

А що се отнася до Нинова, тя пък ще ги загърби на секундата. И малката партийка може да изчезне съвсем.

Не за друго, а защото не знае как да комуникира с хората по човешки. И защото се мисли за изключителна. Както едно време. Само че това време отдавна мина. И на малките люспи не им остава нищо друго освен да се надуват и да се правят на незаменими.

Редактор Виктор Самуилов

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *