Бабикян: Партиите наказаха собствените си избиратели! Нови избори означава същите лица в парламента. Кой ще плаща за това безумие?

България отблизо

Нямам нищо против – да ходим на избори. След 3 месеца ще сме в поза Х. Нека да си ги спестим тези три месеца. Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от „Изправи се БГ! Ние идваме“ Арман Бабикян.

„Практиката показа, че изборите не решават проблема. Кой очаквате да е в следващия парламент? Пак същите герои, и те какво, ще са по-малко обидени един на друг?“, заяви Бабикян.

„Резултатът от несъставянето на кабинет е, че единственият орган, който може да провежда реформи непрекъснато го спираш и пускаш. Няма как да произведеш правосъдна реформа, да вдигнеш пенсиите, да свалиш данъците без парламент. Правителство си има и то работи. Да за редовно вероятно трябват още преговори, но парламентът си работи.

Ако три пъти настъпите една и съща мотика, тя ще ви удари по един и същи начин. Въпросът е какво се случва след новите избори. Почти същите хора ще са в народното събрание“, добави той.

 

 

„Някой очевидно има интерес този инструмент парламентът да не работи. Ако в рамките на седмица или две започнем да си говорим, ще си спестим тези малоумни усилия в следващите три месеца. Има шанс с третия мандат това време да се спести“, заяви Бабикян.

„Логично е да вървят разговори за правителство с третия мандат. Не можем непрекъснато и нацупено да наказваме избирателите, заради това, че петима души не могат да се разберат. Ние не можем да си свършим работата, а наказваме избирателите. Някой иска парламентът да бъде бламиран непрекъснато и единственият смисъл от това е ГЕРБ и ДПС да поемат глътка въздух и да се реорганизират.

Заради това и са толкова остри атаките срещу Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Рашков – хората, които бият през пръстите са проблем на олигархията. Налага се ИТН да се върнат в преговорите. Нормалното е да си говорим и тогава можем да изчистваме притесненията. Това нацупено поведение „аз ще си стоя в ъгъла“… Не можем да сервираме такива смешни неща на хората“, каза още депутатът.

Според него надпреварата между партиите да се обявяват за опозиция било лош виц.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *