Безпардонно: Руските спецчасти „Спарта“ превзеха много важно летище до Киев!

Свят

Обръчът от руски военни край украинската столица Киев се затяга с всеки изминал част. Преди малко Министерството на отбраната (МО) на Русия публикува зрелищни кадри от руски десант, който пое контрола над едно от ключовите летища в Украйна.

Кадрите показват операцията на 200 руските специални части „Спарта“ за превземане на летище Гостомел край украинската столица Киев.

Още преди дни тактически десанти на ВДВ организирали кръгова отбрана около летището и така осигури приемането на основните сили на десанта от днес.

Освен това на кадрите се вижда, че освен със стрелково оръжие, парашутистите са въоръжени с противотанкови системи за управление и минохвъргачки.

„Тази героична специална операция близо до Киев в тила на врага ще остане в историята“, казват от руското МО.

„Парашутистите от нашите специални части държаха авиобазата в продължение на няколко дни, докато основните сили се приближиха, отбивайки се срещу многократно превъзхождащите вражески сили“, допълват от Министерство на отбраната на Русия.

Междувременно стана ясно, че летището в Луцк е напълно разрушено.

Руската армия унищожи последната военна инфраструктура на Украйна с прецизни ракетни удари, които според властите в Киев са приключили преди седмица.

Руското министерство на отбраната съобщи вчера за разрушаването на военно летище в Луцк (Западна Украйна).

Днес кметът Игор Полищук призна за това в ефира на един от телевизионните канали.

„Трудно е да се каже защо са извършени тези въздушни удари, тъй като нашето летище беше изведено от експлоатация още на 24 февруари при първия си обстрел. Вече не беше годно за функционална употреба“, призна кметът на Луцк.

„Сега летището е развалина. Той е напълно унищожен. Озовахме се в склад за горива и смазочни материали“, каза Полишчук.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *