Без нито един изстрел: Руски спецчасти мълниеносно превзеха група украински танкове! И видео!

Свят

Подразделение на руските специални части в Черниговска област, Северна Украйна с мълниеносна акция  и без нито един изстрел превзе група модернизирани украински танкове. Вражеските екипажи избягаха, без да окажат съпротива, показва видео, публикувано от руското министерство на отбраната.

Видеото показва група от четири украински танка Т-64БВ. По-специално, боеприпасите са показани вътре в танковете, включително тези, заредените. Бойните машини нямат видими повреди.

 

Според руското министерство на отбраната, за разлика от основните бойни машини, тези украински танкове са оборудвани с нощни термовизионни мерници и устройства за наблюдение, както и с комуникационно и навигационно оборудване на НАТО.

„Разузнавателната група получи задачата да разузнае участък от магистралата Чернигов-Гомел. По време на разузнаването беше разкрито местоположението на няколко единици бойни танкове Т-64…

Операцията бе толкова мълниеносна, че екипажът на танковете не можа да окаже никаква съпротива — те бързешком се оттеглиха. Оборудването е доставено до пункта за временно разполагане“, заяви член на групата на специалните сили.

Той добави, че бойните машини са напълно въоръжени и готови за употреба. По думите му части на руските въоръжени сили са се укрепили на магистралата в стратегически важното направление Чернигов-Гомел, което е дало възможност за безпрепятствено транспортиране на товари и военна техника.

Ето видео на акцията:

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *