Бесен вой разтърси елита след номинацията на Хекимян. Политолози-врачки предвиждат апокалипсис

България отблизо
След представяне на кандидатурата на Антон Хекимян за кмет на София фейсбук завря. Видни общественици, политици и журналисти изказаха своето мнение в социалните мрежи и медии за тази кандидатура. ”Жесток удар по btv”; ”Бойкот на btv; ”Хекимян беше осветен като агент на Борисов”. Така може да се обобщят повечето от мненията в първите часове.

Иван Бакалов: „Борисов вика, че избирал кандидат за кмет на София от 6-тима, всичките много хубави.
Онзи ден каза, че кандидатът за кмет на София бил нестандартен, ще видим, да почакаме. Сега станаха 6.
Изглежда новината за Хекимян кмет на София сам Борисов я е пуснал, да види реакциите. И сега ще мисли, защото беше посрещнато с присмех, а неговите са недоволни.
Но при всички положения Хекимян беше осветен като агент на Борисов, обслужвал го дълго в бТВ. Не че не беше видимо, но сега пред него има два пътя – кандидат на ГЕРБ, депутат, политическо бъдеще (за кмет няма шанс). Или шеф в Нова тв, която, шега-майтап, се контролира от Борисов.
Айде, Борисов да си събере и другите подлоги от медиите, които са го обслужвали и да „обнови“ партия ГЕРБ.“

 

Асен Генов: „Точно колкото е странно съветник на синдикален бос да е кандидат за кмет на София, точно толкова е странно журналист да скочи от нюзрума в кметската надпревара.

 

Ако Борисов наистина издига Хекимян, както пеят птичките по покривите на софийските улици, това означава, че политическият комарджия Борисов за преден път праща ППДБ на пързалката.

 

Искате София? Заповядайте! Имате София! Искате Пловдив? Заповядайте! Имате Пловдив!

 

Стратегията, според мен е ППДБ се удавят в собствената си неопитност и дори без да искат, да играят по свирката на Борисов.

 

Искате власт? Заповядайте! Получавате много повече, отколкото можете да се справите.

 

Хоризонтът на Борисов е доста по-далеч от този, на ППДБ.

Стратегията му след 1, 2, максимум 3 години ще даде видим резултат. Всъщност, вече се вижда в парламента:

 

Не се справяте? Ще ви помогна. И приятели ще извикам да помагат, казва Борисов и се обръща към Делян – Все пак за България става дума, помагай! И Делян помага.

 

А ППДБ управляват.

Искат власт. Получават я.

Много повече, отколкото могат да се справят.

Това е играта на Борисов с Хекимян.

 

Ако не се окаже истина или Борисов не го оттегли в последния момент.

 

Тогава губещ ще е само Хекимян, който побърза да напусне бТВ.“

 

Георги Кадиев: „Който го е сложил за шеф в бТВ, сега го изтегля за кмет. И после ми говорете за „независима“ журналистика. Ако имаме политици на място, трябва пълен бойкот на бТВ. Да се научат, че така не се прави.“

 

Социологът Марчела Абрашева: „Нека софиянци кажат дали г-н Хекимян е отдалечен от ГЕРБ. Това не е първата кандидатура, която цели да е широка, консенсусна, отдалечена. Нека видим как ще реагират хората в допитване”

 

Политологът Димитър Ганев: „Неговият професионален път му носи един голям позитив, но и пасив. Дава му една пълна разпознаваемост сред хората, което е важно за всеки един кандидат. Публиката не трябва тепърва да се запознава с него. Пасивът е, че ще бъдат задавани въпроси в рамките на кампанията относно това как така се стига един директор на телевизия да бъде номиниран изведнъж. Тоест имало ли е отношения между политическата партия и медията през тези години. Отговорите на тези въпроси предстои да чуем“

 

Камен Алипиев – Кедъра: „Това доброволно предаване на София ли е или просто зле скроена шега?“.

 

Христо Комарницки: „Сами си правете изводи за „независимите свободни медии“.

 

Огнян Стефанов: 19 години в бТВ агент на прикритие на Борисов ли е бил? Някои очевидно бъркат водното хоро и Хекимян в реката в Калофер с Хекимян в политиката. Интересно какви компенсации му е обещал Борисов, ако не бъде избран за кмет? Трябва да са много щедри, за да се съгласи… Нов сюжет „Бареков“ ли гледаме?

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *