Неочаквано и скандално: Ива Митева заяви, че напуска Слави и политиката!

България отблизо

Ива Митева може да напусне партията на Слави Трифонов и политиката, ако и този път не се сформира кабинет. 

Това заяви в ефира на Нова телевизия и предаването „Събуди се“ председателката на 45-то и 46-то Народно събрание от ИТН.

„Не ползвам охрана все още, отказала съм се и от специализирания транспорт, на който имам право“, каза тя.

„Притеснявам се. Отново заплахите срещу мен са от момче. Интересното е, че има заплаха направена и срещу Бойко Борисов. Не виждам връзката ни с него, освен онзи закон за НСО“, призна тя след поредните заплахи срещу нея отново от същия човек.

„Неприятно е наистина особено сега, когато сме в предизборна кампания. Всеки ден обикалям страната и съм в различен град. Радвам се, че съм с колегите си и те ми дават сила“, каза Ива Митева.

„Определено смятам, че това момче не действа само. Наистина ми е странно, че то е заплатило заплахата на всички възможни институции. Тук явно има желание той да бъде разпознат, да бъде хванат и да се разбере за тази заплаха“, добави екс председателката на парламента.

Не знам кой стои зад него, не искам да казвам кой. Надявам се, този път да се стигне до истинското лице, което стои зад това деяние“, добави тя.

„Ако трябва да бъда честна, мисля, ако и този път се провалим и не можем да съставим правителство и не се направи това, за което влязохме и призоваваме – промяна, няма смисъл да участвам повече в политиката. Нека видим как мине кампанията и как ще продължим напред“, призна Митева. 

Тя отрече да се водят преговори между ИТН и други партии към момента, но по думите й в следващото НС трябва да се направи един мост.

Митева призна, че потенциални партньори са БСП, ДБ, ИБГНИ и ПП.

„Трябват много разговори. Ако искаме диалог, не е честно и почтено да говорим от днес за постове, даже без да знаем изборните резултати. Смятам, че при Петков има много млади хора, с които можем да работим. Фактът с гражданството не е приятен. Това обаче не е сложен казус“, смята тя.

Митева призна, че е ваксинирана, въпреки че е прекарала заразата преди време. „Детето ми е в чужбина и ми се налага да пътувам често. Всеки има право да прецени обаче дали да се ваксинира или не. Още преди време се сбърка с информационната кампания срещу ковида“, завърши тя.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *