Бивш министър на здравеопазването разкри как е дерибействал съветника на Тагарев в „Пирогов“

България отблизо

Мустафа Емин е заплашвал, че ще коли и беси в „Пирогов“. Съветникът на военния министър Тодор Тагарев направи огромен скандал миналата седмица. Дългогодишният мераклия за депутатско място от ДБ поискал чуждо дете да бъде изведено от шокова зала, за да вкарат неговото, което било с малка раничка.

Бившият министър на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов повдигна още завесата от безпрецедентната случка. От негова публикация във фейсбук става ясно, че Емин е дерибействал и е проявил “вербална агресия” и е “отправял заплахи като споменава за намеса от министъра на здравеопазването”.

 

Поискал е “да се сдобие с имената на целия медицински персонал, участвал в прегледа и лечението на детето му”, “с цел да бъдат показани на министъра на здравеопазването”.

„По същото време същите медици са се борили за живота на дете с хеморагичен шок! Докато са провеждали ресусцитация в детска противошокова зала, “агресивен мъж е настоявал детето му да бъде прието незабавно”.

Обяснения

Всички обяснения на дежурния медицински екип са идентични и доказват историята с факти.

Описът от камерите в “Пирогов” също съвпада с написаното от медиците.

В едно от обясненията се казва:

“Моля, вземете мерки, така че да можем да работим, без да бъдем заплашвани с министри и хора, използващи служебната си власт.” Тъжно е, нали?!

Призив

Цялата тази информация ще изпратя на депутатите от Комисията по здравеопазване и Комисията по отбрана.

Призовавам министъра на отбраната Тодор Тагарев незабавно да уволни Мустафа Емин!

Очаквам и незабавна реакция от министъра на здравеопазването Христо Хинков, с която да защити екипите на “Пирогов” и всички медици в България!

В противен случай ще е кристално ясно, че за потулването на случая има натиск “отгоре”“, написа Ангелов.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *