Бивш провален министър опитва да свърже президента с Божков, но ето кой ще ни спаси!

България отблизо

Никаква полза няма сега от този ход, който направи Борисов да поиска оставките на Горанов, Младенов и Караниколов. Защото до редовните парламентарни избори остават само няколко месеца.

Това заяви тази сутрин бившият министър на отбраната Николай Ненчев.

По думите му, излиза, че планът на Божков се реализира. „Той казва, че ще ги чисти един по един и ще започне с Горанов“, припомни Ненчев.

„Няма съмнение, че Божков стои зад протеста, футболните агитки изиграха лоша роля в протеста.

Не само Божков, но и другите ударени бизнесмени ще впрегнат ресурс за да отстранят колкото може по-бързо Борисов. Може дори да има и синхрон между тях“, каза още бившият министър на отбраната.

По думите му, той не би могъл да се присъедини към текущите протести, защото те нямат явно изразен лидер и организатор „В момента не знам кой е организаторът на протеста. За мен е непростимо да е наредя до президента Радев, Корнелия Нинова, Румен Гечев и Копейкин“, обясни Ненчев, цитиран от blitz.bg.

В коментар на ИСТИНАТА ще кажем, че Ненчев изобщо не е прав. Дори се опитва да манипулира. Защото как един човек, който е с 18 обвинения, който се намира извън страната и сметките му са запорирани, а неговите хора са подгонени от прокуратурата не само в София, но и в цялата страна…Та, как един такъв човек ще организира многохилядни протести и ще сваля правителството на Борисов, което е узурпирало цялата власт и на практика е всемогъщо.

Истината е, че не Божков или друг олигарх, а гневът на народа, начело с президента Радев, сваля от власт Борисов и ГЕРБ. Приказките за Божков и Цветан Василев са само за отклоняване на вниманието. И за  да компрометират президента като го свържат с олигарсите.

А колкото до външните сили, които са намесени, ще оставим на читателите сами да се досетят кой има интерес от нестабилност и спиране дейността на държавата точно сега, когато трябва да се довърши втората тръба на „Турски поток“, която минава през България и прави страната ни голям газов разпределител.

Нека сме наясно. Ние не защитаваме Борисов. Той е извършил много престъпления срещу България и нашия народ. Но…сега се мъчи да довърши големия руски газов проект, наречен от него „Балкански поток“, а това е в коренните интереси на България, ако искаме да станем газов разпределител за Европа и да печелим много пари. А ако успеем да направим потока, въпреки санкциите на САЩ, това ще ни осигури още едно много важно нещо. Ще ни осигури не само икономическа, но и военна подкрепа от Русия, която ще защитава своите големи проекти в България – втората тръба на бившия Южен поток, както и АЕЦ „Белене“.

Затова сега американците неистово ни пречат и за двата големи проекта, които ще изведат България на високо ниво. И в икономически, и в политически план.

Както сме казвали много пъти, интересите на България съвпадат с тези на Русия и са противоположни на интересите на САЩ. Значи трябва да се отвържем от американците и да се съюзим с Русия. Защото иначе ще изчезнем като народ и като държава.

Автор на коментара Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *