Бивш съветник на ЦРУ разкри кой тласка САЩ към ужасен край на конфликта в Украйна

Свят

Президентът на САЩ Джо Байдън готви ужасен край на конфликта в Украйна, пише бившият съветник на ЦРУ Джеймс Рикардс в статия за Daily Reckoning, цитиран от чужди агенции.

 

„Признавам, че отчаяният Байдън ще изпрати войски в Западна Украйна. Представяте ли си, че в такъв случай, изведнъж може всичко да се обърка. Тази ситуация може бързо да ескалира в пряка война между САЩ и Русия, а не в прокси война, както е сега“, се казва в публикацията.

В статията се отбелязва, че администрацията на Байдън по същество е превърнала конфликта в Украйна в екзистенциална криза за САЩ и НАТО, което никога не е трябвало да става, защото Киев никога не е бил жизненоважен интерес за Вашингтон.

Но заплахата е екзистенциална за Русия и тя няма да се откаже, пише Рикардс.

Според него, Русия ще спечели конфликта във военен план, защото западната помощ може да удължи боевете, но няма да повлияе на крайния резултат. Това само ще отложи неизбежното и ще убие ненужно много повече хора, казва бившият съветник на ЦРУ.

„Съединените щати няма да спрат да доставят оръжия, защото Джо Байдън се страхува да не загуби лицето си, а най-близките му съветници, като Виктория Нуланд, изпитват ирационална омраза към Русия“, заключава статията.

Русия многократно е отбелязвала, че Северноатлантическият алианс е насочен към конфронтация, и е изразявала безпокойство от натрупването на неговите сили в Европа.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *