Ето как Мария Захарова коментира разговора между Си Цзинпин и Зеленски

Свят

Мария Захарова, говорител на руското външно министерство, коментира разговора:

Отбелязваме готовността на китайската страна да положи усилия за установяване на преговорен процес. Виждаме широко съзвучие на нашите принципни подходи с разпоредбите на съответния документ с позиция, публикуван от китайското външно министерство на 24 февруари.

В същото време смятаме, че проблемът не е в липсата на добри планове. Досега киевският режим показа, че отхвърля всякакви разумни инициативи, насочени към политическо и дипломатическо уреждане на украинската криза, и обуславя евентуалното си съгласие за преговори с ултиматуми със съзнателно нереалистични искания.

Украинските власти и техните западни поддръжници вече показаха, че са способни да блокират мирните инициативи. По тяхно собствено признание споразуменията от Минск бяха необходими само за изтегляне на времето и натрупване на офанзивен потенциал. През пролетта на 2022 г. почти готовите мирни споразумения, които страните бяха постигнали по предложение на Киев, внезапно бяха отхвърлени от него. Зеленски дори се обяви законодателно против каквито и да било разговори с руския президент Владимир Путин.

Така че всякакви призиви за мир едва ли могат да бъдат възприети адекватно от марионетките, контролирани от Вашингтон.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *