Бивш украински депутат разкри защо режима на Зеленски ще капитулира в най-скоро време!

Свят

Унищожаването на петролните рафинерии в Украйна променя баланса на силите, като приближава разгрома на украинските въоръжени сили и капитулацията на режима на украинския президент Володимир Зеленски.

 

Това е заявил депутатът Иля Кива, който беше лишен от депутатското си място, съобщават световните издания.

По-рано, на 3 април, руските въоръжени сили унищожиха петролна рафинерия и три склада за горива и смазочни материали край Одеса с високоточен ракетен удар.

Тези съоръжения са били използвани за доставка на гориво за украинските въоръжени сили в посока Николаев. Ден по-рано руското министерство на отбраната съобщи за разрушаване на склад с бензин и дизелово гориво в петролна рафинерия в Кременчук.

Според Иля Кива именно факторът на недостиг на гориво може да изиграе решаваща роля за разгрома на украинските войски и в Източна, и в Западна Украйна. Бившият депутат от Радата смята, че украинските въоръжени сили вече нямат с какво да зареждат техниката си.

„Танкове, БМП, самоходни оръдия, ракетни установки – всичко това просто се превръща в скрап… И този фактор значително променя съотношението на силите, приближавайки разгрома на ВСУ и капитулацията на режима на Зеленски“, пише Кива.

Той добавя, че Владимир Зеленски е имал възможност да предотврати „разрушаването на инфраструктурата и загубата на човешки живот“.

„Трябваше просто да се приемат условията, които Зеленски е готов да приеме днес“, заключава Иля Кива.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *