Бивш шеф на „Пирогов“ услужливо оправда поведението на Мустафа Емин: Притеснявал се е човекът, затова е споменавал министъра на здравеопазването

България отблизо
Винаги има напрежение от двете страни. В случая е имало напрежение заради броя на спешните пациенти. От друга страна това е детето на този човек. Ето го готов конфликт. Много прилича на скандалите в Бърза помощ, където се решават по много по-брутален начин. Тук е ползван по-елегантна форма на натиск – служебното положение. Този проблем трябваше да се реши вътре в болницата.

Това заяви пред Нова телевизия бившият директор на УМБАЛСМ „Пирогов“ доц. Спас Спасков.

Повод за коментара му е скандалът около съветника на вътрешния министър Мустафа Емин, който според разказ на медицинска сестра се е държал нагло и се е опитал да злоупотреби със служебното си положение, настоявал е дете да бъде извадено от шокова зала, за да се погрижат за неговото. Самият Емин отрича, а вътрешна проверка на „Пирогов“ показа, че медиците са спазили всички процедури и изисквания при прегледа на детето, което е било освободено за домашно лечение. Военният министър Тодор Тагарев също призова колегата си в Министерството на здравеопазването Христо Хинков да бъде извършена проверка.

По думите на Спасков, когато става въпрос за най-голямата спешна болница у нас „всички трябва да са еднакво болни”.

„Когато човек е болен, още повече когато е болно неговото дете, като че ли всичко е оправдано. Но има и разпределение на пациентите в зависимост от спешността. В конкретния случай, поне това, което видях в медиите е, че в противошоковата зала е имало по-тежък случай и по-лекият пациент е трябвало да изчака. Когато мястото на операционната маса е заето не може да вдигнеш пациента, а трябва да извършиш услугата до край”, посочи той.

Tagged

2 thoughts on “Бивш шеф на „Пирогов“ услужливо оправда поведението на Мустафа Емин: Притеснявал се е човекът, затова е споменавал министъра на здравеопазването

  1. Една мижитурка с какво може да впечатли ами с нищо той си е нула и такъв ще си остане.

  2. Притеснявал се бил. Но той твърди, че се е пошегувал за министъра. Как така хем се притеснява, хем се шегува? Не всички са балами в тоя скапан катун.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *