Стоянов отрече някой да му е говорил в ухото за освобождаването на Петър Тодоров. Той сам си бил решил

България отблизо
Петър Тодоров тактично спестява някои неща от срещите ни. Още в първите дни на поста си на министър проведох два разговора, в които му казах, че няма да разчитам на него. Той категорично заяви, че не възнамерява да напусне поста и ако преценя, процедурата да мине през президента. Каза ми го с усмивка. Няма ”нашо” и ”вашо” МВР. Еднакво разграничен съм от партиите и техните лидери.

Това заяви пред Нова телевизия вътрешният министър Калин Стоянов.

Така той отговори на твърденията на бившия вече главен секретар на МВР, че в разговор между двамата Стоянов е дал заявка за сътрудничество, а ден по-късно го е привикал, за да поиска оставката му. Тодоров свърза това решение със среща между вътрешния министър и лидера на ПП Кирил Петков.

„Главният секретар говори онова, което напоително говори през последните дни. Колегите се шегуват, че за няколко дни той даде повече интервюта отколкото за две години. Не е вярно казаното за Кирил Петков. Той не е искал нищо за кадровите решения. То е взето изцяло и само от мен“, посочи Стоянов.

По думите му оставката на Тодоров е била поискана заради професионалните му качества.

„Познавам Тодоров от двете години, в които имаше възможността да ми е пряк ръководител. Опознах този човек, възможностите му и начина, по който взема решенията. Много често бяха неточни и неадекватни. Решението съм го взел още в първите дни. Считам, че има хора, които ще се справят по-добре на този пост от него. Разбирам и усещам нападките на бившия вътрешен министър Иван Демерджиев. Но от многото му говорене става известно само, че според него в МВР всички са виновни за всичко, само той и главният секретар не са виновни за нищо“, обясни Стоянов.

Той посочи, че върху плещите на Петър Тодоров като главен секретар на МВР лежат много криминални случаи – например убийството на психолога Иван Владимиров-Нав и Митко от Цалапица. Според Стоянов те са следствие от липсата на комуникация между структурите, което е пряка отговорност на главния секретар.

Вътрешният министър отрече да прави „политическа чистка“ и заяви, че като шеф на МВР има право да подбере екипа, с който да работи.

 

Стоянов отрече информацията на ФрогНюз, че Петьо Петров – Еврото е починал от инфаркт в Дубай. По думите му към този момент от Дубай не потвърждават тази информация. Съобщи още, че все още не се знае дали бившият следовател се намира в ОАЕ. По думите на Стоянов детето на Петров и бившата му съпруга Любена Павлова, което беше обявено за издирване, е било върнато. Павлова има версия за това, но тя се проверява.

 

За връщането на Васил Божков у нас Стоянов заяви, че все още не е ясно дали той е бил екстрадиран или се е върнал сам у нас, но се очаква информация.

Tagged

1 thought on “Стоянов отрече някой да му е говорил в ухото за освобождаването на Петър Тодоров. Той сам си бил решил

  1. Ти от банкяря и от краварите ли ср научи фа лъжеш Толкова си долен и ако знаеш каква мърша си ще си окачиш сам въжето защото такива боклуци като теб сринаха държавата ни ГНИДА СИ БИЛ ИТСКЪЕ СИ ОСТАЕСШ ДО КРАЯ НА МРЪСНИЯ ТИ И УРОЛИВ ЖИВОТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *