Божанков се присмя на опозицията. Ние сме силни и ще управляваме! Вотът ви няма да мине!

България отблизо
Мотивите за втория вот на недоверие са абсурдни, в тях има вътрешни противоречия, това каза Явор Божанков – депутат от ПГ на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ в „Денят започва“.

„Възраждане“ са партньори на БСП в искането за оставка. От ПП „Възраждане“ претърпяха абсолютна катастрофа на изборите. Като какви искат тази оставка, след като преди няколко дни видяха тяхната електорална тежест и влияние. Мотивите са изцяло предизборни, вътре има само общи приказки. Освен това в тях има вътрешни противоречия. В едно изречение те казват българската армия се лишава от отбранителни способности и в следващото изречение – огромни инвестиции се правят в нови отбранителни способности, но явно не такива, които от партия „Възраждане“ им харесват“, каза Божанков.

 

„Няма как да си представим, че БСП и „Възраждане“ свалят това правителство, идват от „Възраждане“ на власт и изваждат България от ЕС, или пък идват БСП и с 20 души поемат управлението на държавата в Народното събрание. ИТН обясняваха, че някой им бил откраднал изборите, били излъгани с машинния вот. ДПС на тези избори постигнаха нелоши резултати. ДПС не искат и нямат министри и нямат участие в изпълнителната власт. Но те подкрепят водещи приоритети, което е добре“, заяви депутатът.

Според Явор Божанков „сглобката“ е стабилна.

 

„Това мнозинство е ясно, че е мнозинство на взаимни компромиси. Ясно е, че ГЕРБ не ни харесват, но и мнозинство на взаимния контрол. В това мнозинство няма как едно грешно решение да стане факт, защото не може самостоятелно да го наложи. Това важи и за бюджета.“

Въпреки някои спорове по думите на Божанков що се отнася до дерогацията, партиите подкрепящи правителството са на едно мнение – тя трябва да отпадне, въпросът е кога.

 

„В момента, в който Русия ни е обявила за неприятелска държава , в момент, когато Русия нападна без никакво основание суверенна държава, няма как да не опитаме да не постигнем еунергийна независимост, да сме изцяло далеч от влиянието на Кремъл. Европа не ни е дадено от Русия, а от Европа. Европа знае, че ние имаме нужда от време за преход Всички са съгласни, че дерогацията ще отпадне, но спорът е кога. Ние предлагаме това да стане на 15 март, ГЕРБ и ДПС искат това да стане утре или вдругиден, което според ПП-ДБ ще доведе до сътресения на пазара на горива у нас“, каза Божанков.
Депутатът коментира и темата за оставките в българския футбол.

 

„Като говорим за оставки, аз не съм запален по футбола, но по стечение на обстоятелствата големият ми син живее за футбола, тренира всеки ден, и дори той, макар да е едва на 10 години е разочарован от това, което се случва във футбола. Категорично Борислав Михайлов и цялото ръководство на БФС трябва да си подаде оставката и то много отдавна това трябваше да се случи. Не само заради последните скандали, а и заради нивото, до което докараха българския футбол“.

Tagged

1 thought on “Божанков се присмя на опозицията. Ние сме силни и ще управляваме! Вотът ви няма да мине!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *