Скандал при Денков! Атанасова и Добрев изхвърчаха бесни от Съвета за сигурност и се заканиха на премиера

България отблизо

Представителите на ГЕРБ-СДС напуснаха Съвета по сигурността при премиера Денков преди неговия край. Причината коментираха Десислава Атанасова и Делян Добрев пред сградата на Министерски съвет (МС).

Припомняме, че той беше свикан заради искането за незабавна дерогация на Лукойл.

 

„Стана ясно, че „Лукойл“ е имал възможност още вчера да премине към изцяло неруски петрол, който да обработва, но след заседанието на енергийната комисия това рязко се е променило и в момента все още се преработва единствено и само в огромен процент руски петрол“, това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, излизайки от сградата на МС.

„Стана ясно и че има възможност за доставки извън Руската федерация. За нас единственото разумно е сега парламентът Денков да вземе решение по внесения законопроект от колегите Делян Добрев и Делян Пеевски, за който повече от година и половина ПГ на ГЕРБ настоява.

 

Тази дерогация дори и да не приключи в 3-дневен срок какъвто е предметът на законопроекта, а в едномесечен, до края на годината, е един добър вариант“, допълни Атанасова, която с Добрев напуснаха предсрочно заседанието.

„Въпреки че санкционният режим и дерогацията позволяват горива от руски произход да се продават само в страната и в Украйна, над 50% от произведените горива на „Лукойл“ са изнасяни в целия свят. Има десетки танкери, които са претоварвани в открито море и не се знае крайната им дестинация. Това е скандално“, разкри Делян Добрев.

Той припомни, че от партията на Бойко Борисов са сезирали прокуратурата за подобни действия.

Добрев и Атанасова нарекоха срещата при Денков „загуба на време„.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *