Бойко Рашков: Борисов поставя условия за оставката си! Това е неприемливо!

България отблизо
Борисов предложи все идеи, които не са негово творчество. Имам подозрения, че той наистина ще направи опит да удължи агонията на собственото си управление.

Това заяви пред Фрог нюз Бойко Рашков, член на правния съвет на президента и бивш директор на Националната следствена служба.

Ето и целият разговор с него:

Господин Рашков, как тълкувате днешното изявление на премиера Борисов, в което стана ясно, че управляващите ще предложат свикване на Велико народно събрание и промени в Конституцията?

Такова предложение може да дойде от него. То може да е по инициатива на всеки политик. Друг е въпросът, че тези промени, които предлагата, не изискват свикване на ВНС.

За част от тях няма никаква пречка да бъдат направени от обикновено Народно събрание, стига да не се нарушава правилото, че някои от правомощията принадлежат единствено на ВНС. Това не бива да се сгреши.

А по същество чухте ли нещо ново от Борисов?

Предлага все идеи, които не са негово творчество. Не пречи например да се намали мандата на главния прокурор и председателите на двете върховни съдилища. Това го чухме от Борис Велчев. Идеята се отстояваше и от множество юристи.

Нищо ново не е казал.

А подозирате ли, че това е опит да се задържи на власт, както се коментира?

Имам подобни подозрения. Защото така изведнъж той се сети, че би могло да се оттегли, след като парламентът вземе решение за свикване на Велико народно събрание. Така, на практика той поставя условия. А това е неприемливо.

Това обаче не зависи само от неговото желание. Така че ако той не е съгласувал подобна идея с политическите сили, съмнително е дали може да стане. Не знам дали ще може да се вземе подобно решение.

Така че това е в кръга на хипотезите. Това е опит да се отговори на недоволството. Затова смятам, че наистина ще направи опит да удължи агонията на собственото си правителство.

Tagged

1 thought on “Бойко Рашков: Борисов поставя условия за оставката си! Това е неприемливо!

  1. ТАКЪВ ИЗМАМНИК НЕ СЕ РАЖДА ВСЕНИ ДЕН,ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЗОДИЯ БЛИЗНАК,ТОВА НЕГОВО ИЗКАЗВАНЕ БЕШЕ ПОВЕЧЕ ХИТЪР ХОД ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА ВЛАСТТА ,КАКТО И ПРЕДИЗВИКВАНЕ НА МЛАДИЯ ЕЛЕКТОРАТ ДА СЕ СЪМОИЗДАДЪТ КАТО КАЗВА ЦИТИРЪМ:“ НЕВИДЯХ ЕДНА ИЗПЪКВАЩА ЛИЧНОСТ ДА СЕ ИЗКАЗВА КОМЕТЕНТНО“ ,ТОВА БЕШЕ НЕГОВИЯ ХОД ДА ВИДИ И ПРЕПОЗНАЕ МЛАДИ ХОРА И ДА ГИ ПРОУЧИ ЗА ДЪ ГИ АТАКУВА И ПРОВАЛИ В ПРОЦЕС НА ПРОТЕСТИТЕ !!!!!СХЕМИ ХОДОВЕ И МРЪСНА ЗАДКУЛИСТНА РЕЧ С ИЗПОЛЗАНЕ НА ПЛАКАТИ НА МЛАДИТЕ ХОРА ЗА ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА !!!дА МОЖГЕ И ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ НО ТОВА ЩЕ СТАНЕ КОГАТО ТОЙ ВЕЧЕ НЕ Е НА ВЛАСТ И БЕЗ ПРОЕКТНИ ГОТОВНОСТИ ПО ПРОМЯНАТА НА КОНСТИТУЦИЯТА ,ТОВА НЕЕ НЕГОВА РАБОТА ,А Е РАБОТА НА МЛАДИТЕ ХОРА ,ЕДНО НОВО НАЧАЛО И ТО ЧИСТО НАЧАЛО !!!!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *