Политолог закова: Борисов се страхува да се срещне с протестиращите, за да не го улучи някое яйце!

България отблизо

„Бойко Борисов от един месец е избрал стратегия да излъчва новини от джипа си и на всяка цена да избягва контакт с гражданите. Основната му цел е да не стане смешен и да не бъде уцелен с някое яйце“.

„Ценя институцията и цивилизацията. Те обаче през последните години систематично липсват. Бойко Борисов казва, че парламентът е второстепенна институция и трябва да се слуша неговата дума“.

Това заяви пред БТВ политологът Васил Гарнизов по повод днешното провалено заседание в парламента.

 

На него от БСП поискаха изслушване на Борисов, но се регистрираха само депутатите на левицата и в залата кворум нямаше.

„Най-вероятно положението ще се запази до следващата сесия на Народното събрание, когато управляващите ще имат грижата да осигурят кворум. Очевидно има криза и трябва да се намери решение за нея.

Бойко Борисов иска да остане в позицията на силния, който контролира ситуацията. Дали тази стратегия е успешна, ще покажат изборите. За мен такова поведение е надменно спрямо демократичния ред. Той е загрижен по байтошовски за уязвимите хора.

Защо обаче ги няма ДПС? От почетния председател Ахмед Доган започват много смущаващи знаци. Явно ДПС не се е отказала да играе активна роля в настоящата криза“, каза още Гарнизов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *