Бойко Рашков: „Сиела норма“ е била много близо до бившите управляващи!

България отблизо

Тезата на ГЕРБ, че се готви манипулация на изборите с допълнителни машини, вътрешният министър Бойко Рашков определи като „политически измислици“.

 

Той заяви, че фирмата „Сиела Норма“ има право да оперира с предмета си на дейност, стига да не нарушава законите. Нейните машини са извън склада, в който се съхраняват купените от държавата за вота. Различен е бил начинът и по който са пристигнали двете доставки – едните по море през Гърция, другите – с въздушен транспорт.

„По искане на ЦИК извършихме проверка на машините от „Сиела Норма“ къде и как се съхраняват. Тези машини се установи къде са и ЦИК разпореди на МВР да бди за тях като бъдат в запечатани складове и не бъдат изваждани до решение на ЦИК“, каза Рашков. Увери обществото, че е изключена всякаква възможност за злоупотреби с тях, а изборният процес ще протече нормално.

Рашков съобщи, че в периода 2007-2021 г. „Сиела Норма“ е спечелила обществени поръчки на стойност 64.2 млн лева от държавни и общински поръчки. „Тази фирма е била твърде близо до управляващата власт в съответния период“, коментира той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *