Радев с извънредно обръщение към народа: Всеки глас е от значение за вашето бъдеще!

България отблизо

„В неделя гласуваме за парламент, президент и вицепрезидент. Това е третият вот за годината. Последните два избора оставиха страната без редовно правителство. Пред страната стоят неотложни задачи, които изискват законодателни решение, сред които и приемането на държавния бюджет“, това заяви президентът Румен Радев в обръщение към нацията.

„Всеки ден без работещ парламент натрупва проблеми, които правят задачата на следващия парламент още по-предизвикателна.
Проблеми, от които вече страдаме и днес“, каза Радев.
„Последните два парламента живяха кратко – не излъчиха мнозинство, но бяха етапи от пътя, които ще ни изведе от кризата. В тях се чуха важни идеи, предложения, истини и мнения, които допринесоха за възстановяване на демократичния дебат.

В неделя ще изберем не просто народни представители, президент и вицепрезидент, но ще определим какво бъдеще искаме да имаме. Да надмогнем егоистичните заблуди и спасяването по единично, които са в основата на моралната криза.

Заради това всеки един глас – на младия и възрастния, на бедния и богатия, на образования и необразования, ще окажат влияние в определянето на нашата обща съдба. Нека всеки от нас даде своя свободен, осъзнат и отговорен глас“, каза с почти заповеднически тон Радев.

„Мнозина не гласуват, защото се страхуват да не бъдат излъгани. Но с изборите може да санкционирате лъжата и онези, които бъркат в джоба ви.

Така може да зададете посоката, в която искате да се развива България. На изборите гражданинът е арбитърът – възползвайте се от тази възможност, защото така мафията, която разчита на обществената апатия, ще стане по-слаба“, каза още кандидат-президентът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *