Бомби ФАБ-500 поразиха позиции на елитен украински спецназ!

Свят

Напоследък се забелязва засилена активност на украинските военни в Херсонско направление – зачестяват случаите на техни навлизания в делтата на Днепър за извършване на диверсионни дейности, съобщават световните издания.

 

Многобройни острови в района близо до Херсон заемат долното течение на Днепър при вливането на тази река в Черно море. И именно към тях проявяват интерес ВСУ. Не е трудно да се отгатне защо им трябват тези острови в близост до град Херсон. По всяка вероятност става дума за заемане на позиции, от които могат да се извършват диверсии срещу руските войски. Целта на тези диверсии е ясна. Да се открият точните координати и местонахождение на руските части, за да могат те да бъдат поразени.

Вместо това, обаче, на един от тези острови, руските разузнавачи са открили местонахождението на елитен украински спецназ от 73-ти център за специални операции на морската пехота. Позициите на тази диверсионна военна част веднага са били поразени от две бомби ФАБ-500, оборудвани с унифициран модул за планиране и коригиране.

Благодарение на тази технология, свободно падащите неуправляеми боеприпаси са се превърнали във високоточни планиращи (с приличен обхват) авиационни оръжия. Тези бомби са с голяма мощност, а точното насочване гарантира унищожаването на укрепления, военна техника, включително танкове, както и жива сила на противника.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *