Най-малко девет деца са убити при стрелба в училище в Белград

Свят

Най-малко девет деца са убити при стрелба в сръбско училище, съобщи BBC.

Ученик от седми клас е стрелял тази сутрин в училище в центъра на Белград, съобщават сръбските медии. Вестник „Политика“ съобщава в електронното си издание, че охранител на училището също е бил убит, има и ранени.

Учителка, ранена в стрелбата, е починала в Спешния център в сръбската столица, съобщиха за Танюг от Спешния център. Учителката бе приета в лечебното заведение с трима ученици, един от които е в операционната зала и животът му е в опасност. Още две деца са с прострелни рани и са в интензивното отделение на друга болница.

Според информация на вестник „Новости“ са убити девет души.

Сръбската полиция съобщи, че е получила сигнал за стрелба в основното училище „Владислав Рибникар“ към 8:40 часа сутринта. Заподозреният, ученик от 7 клас е бил арестуван. Момчето изстреляло няколко изстрела от пистолета на баща си по ученици и училищната охрана. То е било примерен ученик и дете на здравни работници, баща му е лекар. Предполага се, че е стреляло под въздействието на наркотици.

В училището пристигна и министърът на просветата Бранко Ружич.

Полицията работи за установяването на всички факти и обстоятелства във връзка с инцидента, се казва в съобщението на полицията.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *