Борисов: Дайте ни да управляваме и до две години ще приемем еврото!

България отблизо

Ако продължим да управляваме, до 2 години може да приемем и еврото. Това каза премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с представители на работодателските организации.

Не знам държава с евро да е станала по-бедна и непривлекателна, страховете, които се насаждат, са безпочвени, посочи той.

Програмата ни за следващите години е амбициозна, но ние доказахме, че можем да преодоляваме препятствията. За 4 години двойно увеличихме заплатите на учителите. Повишиха се доходите на всички български граждани. Инвестирахме много средства в образователната инфраструктура, изтъкна Борисов.

С много усилия се справихме с последиците от финансовата криза. Не допуснахме миграционна вълна в България. Във време на пандемия огромна част от българският бизнес не спира да работи, каза още той на срещата.

Премиерът отбеляза, че през последните 4 години е реализиран сериозен ръст на БВП. Неслучайно получаваме непрекъснато високи оценки за финансовата си стабилност и политика от трите най-авторитетни международни рейтингови агенции, МВФ и Световната банка. Присъединихме се към чакалнята на Еврозоната, напомни той.

Само да напомним и ние на Борисов, че като разделим на две заплати и пенсии, а цените останат същите, от спестяванията на българите няма да остане нищо. Да не говорим, че нищо няма да можем да купим с месечните подаяния, които управляващите наричат заплати и пенсии.

Така че еврото не е манна небесна за обикновените хора, а предвестник на глад и мизерия. Затова премиерът да не се хвали много с еврото, защото точно то може да му изиграе най-лошата шега.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *