Слави Трифонов избухна: Годежът между ПП и ГЕРБ връща мафията на власт! Обезсмислиха 200 дни протести!

България отблизо

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов коментира провелата се днес среща между ГЕРБ и „Продължаваме промяната“.

Двете партии се разбраха, че експертни групи ще работят по бюджета за следващата година. А Кирил Петков категорично подчерта, че ПП остават конструктивна опозиция и че това не е разговор за подкрепа на първи мандат, няма да подкрепим първи мандат.

 

По думите на Трифонов, чрез тази среща Кирил Петков и Асен Василев плюха на над 200 дни протести. „Журналистите кудкудякаха, медиите пригласяха, а аз си представих какво щеше да стане, ако “Има такъв народ” бяха направили среща с ГЕРБ – нещо, което можехме да направим три пъти, но не го направихме.

И тези, които ме обвиняваха, че съм “мафия”, всъщност са кандидат-мафията, която си направи среща с мафията. Знам, че “интереса клати феса”, но в случая “феса” клати всички“, написа той в профила си във Фейсбук.

„Дали ще има правителство или избори не знам, но знам, че хората в крайна сметка ще осъзнаят, че те са господари на политиците и ще променят системата“, посочва в заключение Трифонов.

Публикуваме пълния текст на коментара му без редакторска намеса:

Гледах срещата между ГЕРБ и “Продължаваме промяната” и незнайно защо се сетих за този велик филм “Опасен чар”, в който скандираха: “Сго-дих-ме се!… Сго-дих-ме се!”.

Само че онова е един от най-хубавите български филми, които съм гледал, а това, което гледах сутринта, е едно от най-отвратителните, унизителни, лицемерни и позорни неща, които съм виждал.

Знам, че използвам много тежки думи, но чрез тази среща Кирил Петков и Асен Василев плюха на над 200 дни протести. И на кого му пука? Журналистите кудкудякаха, медиите пригласяха, а аз си представих какво щеше да стане, ако “Има такъв народ” бяха направили среща с ГЕРБ – нещо, което можехме да направим три пъти, но не го направихме.

И тези, които ме обвиняваха, че съм “мафия”, всъщност са кандидат-мафията, която си направи среща с мафията. Знам, че “интереса клати феса”, но в случая “феса” клати всички.

Дали ще има правителство или избори не знам, но знам, че хората в крайна сметка ще осъзнаят, че те са господари на политиците и ще променят системата.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *